Regeringen vil ind i omstridt FN-råd

Den danske regering sætter nu alle sejl til for, at Danmark i 2019 kan indtræde som medlem af FN's Menneskerettighedsråd. Arkivfoto. Foto: Fabrice Coffrini/AFP / Scanpix Denmark

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) indleder kampagne for, at Danmark skal indtræde i FN's Menneskerettighedsråd. Forsker: Det strider mod signaler om, at udenrigspolitikken skal satse mere på interesser og mindre på værdier

Den danske regering sætter nu alle sejl til for, at Danmark i 2019 kan indtræde som medlem af FN's Menneskerettighedsråd. Rådet, der første gang trådte sammen i 2006 som erstatning for FN's Menneskerettighedskommission, er sammensat af i alt 47 medlemsstater, som er opdelt efter verdensdel og vælges for tre år ad gangen. Europa og Nordamerika har syv af de i alt 47 pladser, der er fordelt i forhold til verdensdelenes indbyggertal.

”Vi ser Menneskerettighedsrådet som et centralt organ, der arbejder for at beskytte og fremme respekten for menneskerettigheder. Det arbejde vil vi gerne være med til at styrke. Menneskerettighedsrådet er samtidig også en politisk kampplads for de store værdispørgsmål, hvor forskellige regioner og kulturer drøfter fremme af menneskerettighederne fra meget forskellige udgangspunkter. Vi har en direkte national interesse i, at vores argumenter bliver hørt,” skriver udenrigsministeren i dagens kronik her i avisen.

Rådet har tidligere været genstand for debatter om, hvorvidt kampen mod blasfemi skulle vægtes over hensynet til

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.