Regioner vil have styr på medicinpriserne

Bent Hansen (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland og formand for Danske Regioner, håber, at regionerne i denne uge bliver enige om, at prisen skal inddrages, når der tages stilling til indkøb af ny sygehusmedicin. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Hvad skal der til for, at det danske sundhedssystem bliver bæredygtigt? Ifølge Danske Regioners formand Bent Hansen skal der være sammenhæng mellem effekt og pris på ny medicin, og så skal der ske en kulturforandring

Vi bliver ældre og ældre, og i løbet af 10 år er den gennemsnitlige levealder i Danmark steget med mere end tre år.

Store generationer er ved at krydse 70-årsgrænsen, og samtidig skal vi hele tiden have den nyeste medicin og behandlingsmetoder.

På Christiansborg vil politikerne ikke prioritere, da de mener, der skal være råd til alle de nye typer af medicin, som bliver tilgængelig. Prognoser viser dog, at hvis udviklingen fortsætter som nu, vil det skabe et voldsomt pres på udgifterne til det danske sundhedssystem, så de frem mod 2060 vil stige med 47 procent.

Men selvom inddragelse af pris i udvælgelsen af ny sygehusmedicin møder modstand hos politikerne på Christiansborg, er det måske slet ikke så langt fra virkeligheden. I disse dage overvejer Danske Regioners bestyrelse, om man skal tillade, at prisen også er et parameter, man tager med i sin vurdering.

Bent Hansen (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland og formand for Danske Regioner, mener, at hvis det danske sundhedssystem skal være bæredygtigt i fremtiden, må man også se på prioritering af ny medicin og behandlingsformer

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.