Rettelse

Sidste år bebudede Enheds-listen, at partiet ville fremsætte et beslutningsforslag om, at folkekirken skulle overgive den civile registrering af samfundets borgere til kommunerne. Det er nu sket med ordlyden: ”Folketinget pålægger regeringen at fremsætte lovforslag om, at al civilregistrering, dvs. registrering af fødsel, faderskab, navngivning, navneændring og dødsfald, fremover skal ske i kommunerne.” I begrundelsen hedder det, at forskellige statistikker viser, ”at folkekirken har en stadig aftagende betydning for befolkningen i Danmark, og at stadig færre benytter folkekirken ved livets store begivenheder som fødsel, dåb, konfirmation, ægteskab og død. På denne baggrund mener forslagsstillerne, at tiden er inde til at overflytte civilregistreringen fra folkekirken til kommunerne eller anden offentlig instans.”

Det går den forkerte vej, når det drejer sig om at nedbringe ventetiden på Region Hovedstadens akuttelefon via telefonnummeret 1813. Nye tal viser, at den mediane ventetid i februar lå på 9,08 minutter. Det er næsten dobbelt så længe som i januar og væsentligt højere end den gennemsnitlige median i 2014 på 4,03 minutter. /ritzau/

I en række indslag i Radio-avisen og DR 2 Morgen i tirsdags fortalte DR, at antallet af børn, der bliver døbt i folkekirken, er faldet med 18 procent de seneste fem år. Det fik samme dag flere stifter til at kritisere DR for at bruge forkerte tal. Kirken sendte kritik ud på Facebook, stiftshjemmesider, folkekirkens hjemmeside, folkekirken.dk og i nyhedsbreve. I en meddelelse på dr.dk i går præciserede DR så, at fødselstallet er faldet med 10 procent i samme periode, som antallet af døbte er faldet med 18 procent. Danmarks Statistik udregner en dåbsprocent, hvor de beregner hvor mange børn på en årgang, der bliver døbt. I 2010 blev 77,7 procent af de danske børn døbt i folkekirken. I 2014 var det tal faldet til 70,8 procent. Antallet af døbte børn sammenholdt med antallet af fødte børn er altså faldet med 6,9 procentpoint i den periode.

I en artikel om en fædregruppe i Fredens og Nazaret Kirke, bragt i tirsdags, blev Kenneth Sund blandt andet citeret for en udtalelse om, at hans far ”altid talte med snerrende og bidende ulvesprog”. Kenneth Sund mener, at han er blevet fejlciteret og ønsker at understrege, at udtalelsen om ulvesprog ikke sigtede til hans far. Kristeligt Dagblad beklager fejlen.