Så længe der pågår forhandlinger, vil vi ikke dele oplysninger

Siden kapringen af "Leopard" 12. januar 2011 har rederiet Shipcraft kommunikeret via pressemeddelelser signeret direktør Claus Bech. Foto: Shipcraft Denmark / Scanpix

Siden kapringen af Leopard 12. januar 2011 har rederiet Shipcraft kommunikeret via pressemeddelelser signeret direktør Claus Bech. Her er et udpluk

13. januar 2011

Den 12. januar klokken 14.00 blev vi kontaktet af kaptajnen på M/V Leopard, der informerede os om, at de blev beskudt af pirater, der nærmede sig i to små speed-både. Derefter har der ikke været nogen kontakt med skibet.

21. januar 2011

Vi kan bekræfte, at der er indledt forhandlinger med de pirater, der tilbageholder besætningen fra M/V Leopard. Vi kan også bekræfte, at hele besætningen har det godt og bliver godt behandlet.

LÆS OGSÅ:
Forhandlinger om danske gidsler er kompliceret spil om penge

19. juli 2011

Der har været fremsat forskellige påstande i medierne om, at Shipcraft ikke arbejder målrettet på at få vores kolleger frigivet. Disse påstande er usande. Vores kolleger lider under et umenneskeligt pres, psykisk såvel som fysisk. Den intense mediedækning kan forhale forhandlingsprocessen og derved udsætte vores besætning for yderligere pres.

21. december 2011

Vi er meget bekymrede over, at det endnu ikke har været muligt at opnå frigivelse af vores besætning.

12. januar 2012

I samarbejde med vores professionelle rådgivere har Shipcraft i dette lange år arbejdet ihærdigt på at forhandle sig frem til en løsning med piraterne. Disse forhandlinger er blevet besværliggjort af, at vores besætning er blevet fjernet fra skibet og opholder sig på land.

8. juli 2012

Så længe der pågår forhandlinger, vil vi af hensyn til vores folks sikkerhed ikke dele oplysninger om selve forhandlingsforløbet uden for cirklen af vores danske og internationale rådgivere, de danske myndigheder og ledelsen i rederiet. Omtalen i medierne er ikke befordrende for forhandlingsprocessen.

26. december 2012

Der har været rygter fremme om, at en af vores kolleger, der er kidnappet af somaliske forbrydere, skulle være afgået ved døden. Shipcraft har ikke modtaget hverken uafhængig eller bekræftet information i løbet af de sidste par dage, der kan bekræfte disse overvældende rygter.

10. januar 2013

Vi runder desværre snart to-årsdagen for gidseltagningen og tilbageholdelsen af vores stakkels kolleger. Siden dag ét for tilfangetagelsen har vi arbejdet målrettet på at få frigivet gidslerne, og det fortsætter vi uophørligt med. Nøglen til at gøre en ende på vores besætnings mareridt ligger imidlertid udelukkende hos de pirater, som tilbageholder dem.Shipcraft oplyser over telefonen, at rederiet har valgt ikke at udtale sig om sagen til nogen medier og derfor heller ikke ønsker at medvirke i denne artikel.

Jon Gehlert

Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i juni 2010 og efterfølgende ansat ved avisens Aarhus-redaktion. Fra februar 2012 ansat ved avisens indlandsredaktion i København med hovedansvar for socialstof. Født 1984.

Tilføj kommentar

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.