Er det rimeligt at sigte et menneske for at røbe navnet på sin formodede overfaldsmand?

Lars Hedegaard, debattør og forfatter foran retten på Frederiksberg fredag d. 26 februar 2016. Lars ...

”Lars Hedegaard er offer for den værste forbrydelse, en terrorhandling mod en forfatter, og alligevel er han manden på anklagebænken. Systemet svigter ofret, og det synes jeg er helt forfærdeligt og absurd,” siger nyhedschef Simon Andersen. Foto: Asger Ladefoged / Scanpix Denmark

Forfatter Lars Hedegaard kan i dag blive dømt for at have røbet navnet på den person, som er sigtet for drabsforsøg mod ham for tre år siden. En absurd sag, som kan svække tilliden til systemet, siger nyhedschef

Er det rimeligt at sigte et menneske for at røbe navnet på sin formodede overfaldsmand?

Det spørgsmål er aktuelt, når forfatter og historiker Lars Hedegaard i dag ved Retten på Frederiksberg får afklaret, om han skal straffes for i oktober 2014 at have offentliggjort navnet på den person, som ifølge politiet stod bag attentatforsøget mod ham for omkring tre år siden.

Gerningsmanden er aldrig blevet dømt, men eftersøgt internationalt, og i stedet er ofret, Hedegaard, altså endt på anklagebænken.

Det på trods af at tyrkiske medier allerede havde offentliggjort navnet på den formodede gerningsmand, inden Lars Hedegaard gjorde det samme. Senere har danske medier og debattører fulgt trop og offentliggjort identiteten på den sigtede, der ifølge flere medier kan være rejst til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat.

Radio24syv er et af de medier, der har brudt navneforbuddet, og ifølge nyhedschef Simon Andersen skyldes det absurditeten i sagen.

”Lars Hedegaard er offer for den værste forbrydelse, en terrorhandling mod en forfatter, og alligevel er han manden på anklagebænken.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.