Universitetsnedskæring rammer åndsvidenskaberne hårdt

Ser man på, hvor stor en andel af den samlede medarbejderstab der reduceres, bliver teologi klart hårdest ramt med en nedlæggelse af 13,2 procent af stillingerne. Her ses et banner fra Teologisk Fakultet, der i 2007 demonstrerede mod brugerbetaling på uddannelsen. Arkivfoto. Foto: Mads Jensen / Scanpix Danmark

Hele Københavns Universitet rammes af sparekniven, men på teologi og humaniora skæres der ekstra hårdt. Det sender et signal om, hvad der regnes for vigtigt, mener filosof

I sidste uge skrev den britiske forfatter og akademiker Mary Beard i det ansete litterære tidsskrift The Times Literary Supplement, at hun beklagede overvejelserne om at lukke studierne i oldgræsk ved Københavns Universitet i Danmark, ”et land, som i øjeblikket heller ikke på anden vis udmærker sig ved liberale værdier”. Hvorved der ifølge den britiske skribent tegner sig et billede af et land, som tilsidesætter ikke alene frihedsrettigheder, men også ånd og dannelse.

I går meddelte Københavns Universitet så, at nedskæringerne på årets budget - som beløber sig til mellem 300 og 500 millioner kroner - betyder, at der i alt nedlægges 532 stillinger. 209 i form af en fyreseddel, og 323 ved at ledige stillinger ikke genbesættes eller ved frivillig fratrædelse. Ifølge Københavns Universitet er cirka hver fjerde af de nedlagte stillinger videnskabeligt personale, altså forskere og undervisere, mens resten er stillinger inden for service og administration.

Målt i antal stillinger bliver de natur- og sundhedsvidenskabelige områder beskåret

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.