Politisk uenighed bringer job til sårbare i fare

Psykisk syge driver Cafe Kaffegal i Aarhus. Men politisk benspænd kan imidlertid betyde, at caféen må dreje nøglen om Her ses medarbejder Jeppe Skjerkbjerrum. Foto: Lars Aarø/Fokus

Jo bedre socialøkonomiske virksomheder er til at sluse folk ud på det almindelige arbejdsmarked, jo mindre konkurrenceforvridende bliver de, mener professor. Under et samråd i dag vil Folketingets Beskæftigelsesudvalg diskutere vilkårene for den type virksomheder

På Café Kaffegal i det centrale Aarhus arbejder 38-årige Torsten Nielsen. I mere end 20 år har han lidt af voldsomme angstanfald, der har gjort det svært for ham at fastholde et almindeligt arbejde. Ad flere omgange har han forsøgt at få fodfæste på arbejdsmarkedet, men uden held.

”Her er jeg en fordel, de andre steder bliver jeg ofte set som en udgift,” fortæller Torsten Nielsen om sine tidligere erfaringer med det almindelige arbejdsmarked.

Café Kaffegal er en privatejet socialøkonomisk virksomhed, hvis formål er at hjælpe psykisk sårbare tilbage på arbejdsmarkedet. De ansættes som regel med løntilskud fra det offentlige, og det opfattes af andre virksomheder som urimelig konkurrence. Derfor må kun hver sjette ansat på socialøkonomiske virksomheder være i løntilskud.

Indtil for nylig har Café Kaffegal været med i en forsøgsordning med dispensation fra dette krav. Imidlertid er forhandlingerne om at forlænge den aftale gået i hårdknude mellem LO og Dansk Arbejdsgiverforening. Derfor har blandt andre folketingsmedlemmet Karsten Hønge fra SF indkaldt beskæftigelsesminister Jørn Neergaard

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.