Venstres fløjkrig bliver mere politisk end moralsk

Den afgørende uenighed i dag handler om Venstres politiske kurs, især på flygtninge-, rets- og integrationsområdet. Her står Kristian Jensen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg meget langt fra hinanden. Arkivfoto. Foto: Nikolai Linares / Scanpix Denmark

Det er i høj grad politiske konflikter, der har genoplivet fløjkrigen i Venstre med næstformand Kristian Jensens erklæring om, at han gerne stiller op til kampvalg efter Lars Løkke Rasmussen. Jensen får sværere ved at vinde den politiske kamp end den moralske

Venstres næstformand, udenrigsminister Kristian Jensen stiller gerne op til et kampvalg for at ”træde op på den øverste skammel”, som han sagde i et interview med Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Interviewet fandt sted for et par uger siden i Nigeria, da regeringen befandt sig i sin hidtil værste krise, og da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) netop havde truet med at udskrive folketingsvalg på sagen om De Konservatives mistillid til daværende fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Et valg, der i tilfælde af et nederlag for regeringen meget vel kunne have aktualiseret spørgsmålet om, hvem der skulle efterfølge Lars Løkke Rasmussen.

Selv om Kristian Jensen ikke udfordrer den siddende formand, er det politisk temmelig uhørt, at han overhovedet udtaler sig om spørgsmålet. Dels åbner det for nye spekulationer om fløjkrige i Venstre, dels svækker det en i forvejen svag regering, og dels ripper det op i det sår, som stadig ikke er lægt efter formandsopgøret i juni 2014.

Dengang førte de mange sager om Løkkes forbrug af tøj på partiets regning og flyrejser på 1

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.