Konfirmationstimer: Ministerarrogance hjælper ikke

DER HAR i de seneste par dage været en del fremme i nyhederne om, at ingen skoleelever behøver at gå i skole længere end til klokken 15. Blandt andet har undervisningsministeren afvist, at skolereformen giver anledning til at lave længere skoledage.

Om det er manglende indsigt, eller om det er endnu et skridt i retning af at skrive kirken og konfirmationsforberedelsen ud af folkeskolen, ved jeg ikke, men det kunne måske være interessant for Kristelig Dagblad at finde ud af.

Faktum er, at 7.-9. klasse skal gå i skole 35 klokketimer om ugen. Det kunne godt klares inden for en tidsramme fra klokken 8 til 15. Hertil kommer, at der skal afsættes tid til konfirmationsforberedelse ”inden for skoletiden”, altså mellem klokken 8 og 16. Hvis konfirmationsforberedelsen skal ligge som to sammenhængende timer, hvilket den gør alle de steder, jeg kender til, overskrider skoledagen klokken 15.

Det er en utrolig arrogant melding at komme med fra undervisningsministeren på dette tidspunkt af året, hvor næste års planlægning stort set er på plads. Der er mange lokale forhold, der er afgørende for en skoles starttidspunkt og dermed også sluttidspunkt.

Hos os får vi 300 elever ind med skolebusser, hvoraf en del tidsmæssigt er bundet af Midttrafiks regionale køreplaner. Derfor er skolestarten klokken 8.10 og sluttidspunktet klokken 14.10, 15.10 og 15.50. På 7. årgang er der konfirmationsforberedelse fra klokken 14 til 16 en dag om ugen.