Familiepolitikken skal på rette spor

Mange politikere har talt om børnene som vore ressourcer og behandler dem som statens fremtid mere end samfundets og fjerner børnene mere og mere fra hjemmet og institutionaliserer dem. Det er en forkert vej at gå

"For Kristendemokraterne har det altid stået klart, at børnene er forældrenes og ikke statens. Det har altid været en klar side af Kristendemokraternes politik," skriver Bjarne Nederby Jessen.
"For Kristendemokraterne har det altid stået klart, at børnene er forældrenes og ikke statens. Det har altid været en klar side af Kristendemokraternes politik," skriver Bjarne Nederby Jessen.

ANSVARET SKAL tilbage til forældrene hvor det hører hjemme. For Kristendemokraterne har det altid stået klart, at børnene er forældrenes og ikke statens. Det har altid været en klar side af Kristendemokraternes politik.

Men børn bliver overset i dansk familiepolitik, som det hed i Kristeligt Dagblads forsideartikel den 7. juli. Tak til avisen for den og for sommerens serie ”Det store eksperiment”. Børnene er på grund af den førte politik fjernet mere og mere fra forældrenes varetægt og overladt til institutionerne, en ulykkelig udvikling, der ikke er til gavn for børnene.

Mange politikere har talt om børnene som vore ressourcer, som vores fremtid og behandler dem som statens fremtid mere end samfundets og fjerner børnene mere og mere fra hjemmet og institutionaliserer dem. Det er en forkert vej at gå. Ansvaret skal tilbage til forældrene.

Mange i debatten også i den aktuelle her på Kristeligt Dagblad har hævdet, at udviklingen ikke kan føres tilbage, fordi mødrene nu er så stærkt integreret på arbejdsmarkedet. Jeg vil hævde, at de tager fejl, men det kræver en politisk indsats ikke til et sindelagsskifte hos mødrene, men til at give familierne bedre betingelser for at indrette sig på en anden måde.

Jeg har adskillige gange i den familiepolitiske debat for år tilbage lagt et forslag frem, også her i Kristeligt Dagblad. Det forslag dur stadig, men der skal naturligvis nye beregninger til, så forslaget svarer til dagens aktuelle situation.

Mit forslag går på, at man samler alle de penge, der bruges til børnetilskud til familierne og fordeler dem på en anden måde. De penge, som mødrene modtager i børnepenge, skal samles i en pulje sammen med de penge, institutionsbrugerne og dagplejebrugerne får.

Derefter skal de fordeles anderledes, således at forældrene kan få dem udbetalt, så de kan anvende dem til, at én af forældrene går hjemme, eller at man får ung pige i huset eller til at betale institution med. På den måde giver vi familierne en reel valgmulighed.

Den nye skolereform fjerner børnene endnu mere fra hjemmet og giver børnene færre muligheder for selvvalgt fritidsaktivitet. Det er et forkert valg og mindsker forældrenes mulighed for samvær og påvirkning af deres børn yderligere. Derfor skal skolereformen køres tilbage hurtigst muligt af hensyn til børnene og forældrene.

Der er brug for Kristendemokraterne i Folketinget for at få familiepolitikken på rette spor. Når Kristendemokraterne er tilbage i Folketinget efter næste valg, er det ét af de områder, partiet vil kaste sig over. Kristendemokraterne vil i det hele taget i Folketinget lægge vægt på en politik, der er til gavn for det enkelte menneske.