FN svigter Gazas befolkning

At danske politikere ikke vil anerkende, at Hamas bevidst kalkulerer med at ofre sine egne borgere for at opnå sit mål, er tragisk

To palæstinensere, som har mistet familiemedlemmer under et israelsk angreb på en skole, sørger uden for et hospital i Beit Lahia i det nordlige Gaza.
To palæstinensere, som har mistet familiemedlemmer under et israelsk angreb på en skole, sørger uden for et hospital i Beit Lahia i det nordlige Gaza. Foto: Mahmud Hams.

FN'S SIKKERHEDSRÅD har udtrykt nødvendigheden af at tage de rigtige skridt for at sikre civiles sikkerhed og velbefindende og deres beskyttelse i Gaza. Hvis der er mere end politisk korrekthed gemt bag disse ord, mener Kristendemokraterne, at FN bør starte med at bekæmpe Hamas-regimet.

Denne fundamentalistiske organisation nægter af religiøs overbevisning at anerkende Israels eksistens. Anderledes tænkende bliver tortureret, dræbt eller forfulgt på anden måde. Det gælder det mere moderate Fatah såvel som det kristne mindretal, der nu tæller under en tiendedel af de troende, der var, før Israel trak sig ud af området. Hvorfor har FN ikke beskyttet disse mennesker fra Gazas rabiate diktatur?

Civilbefolkningen udnyttes hjerteløst i kampen om de vestlige medier. Når Israel advarer befolkningen om bombeangreb, forbyder Hamas dem at flygte, hvilket ses af deres arabisksprogede hjemmeside. Raketaffyringsramper stilles op på skoler, gravpladser og moskéer for om muligt at få de civile tabstal skruet op. Det er regulære krigsforbrydelser, som Hamas' ledelse gør sig skyldig i, når de ofrer deres egen befolkning i kampen for en islamisk terrorstat. Hvor er FN henne i sin kritik?

Hamas er en kynisk organisation, der gerne viser billeder af sårede kvinder og børn, men undlader at fortælle om, hvor mange kombattanter der blev ramt. Samtidig går Hamas bevidst efter at ramme israelske borgere med deres raketter.

HVORDAN DANMARKS regering har kunnet arbejde for en FN-repræsentation af Det Palæstinensiske Selvstyre, er en gåde. Den nuværende situation viser med al tydelighed, at palæstinenserne er dybt splittede.

De moderate kan eller vil ikke holde orden i eget hus. Har politikerne allerede glemt de afbrændte danske flag, da et par stregtegninger af profeten satte Mellemøsten på den anden ende? Dialog og argumenter har ingen virkning over for religiøse dogmer. Og ifølge Hamas strider Israels eksistens mod Islam. Hvorfor skal de repræsenteres i FN?

Bomber er aldrig demokratiske, og smerten er lige stor, hvad enten et dræbt menneske er palæstinenser eller israeler. Hadet blomstrer på begge sider, når tabstallene vokser. Men at danske politikere ikke vil anerkende, at Hamas bevidst kalkulerer med at ofre sine egne borgere for at opnå sit mål, er tragisk. Hvis vi borgere i fredelige lille Danmark ikke forstår, at vi er bedre tjent med et demokratisk Israel end med et islamisk diktatur, som selv arabiske lande frygter, kommer vi til at betale en høj pris.