Lær af Tyskland – afskaf loven om den frie abort

Straffri abort skal kun kunne udføres efter en social rådgivning om mulighederne for at beholde barnet, lægefaglig oplysning om barnets biologiske udvikling og risici ved indgrebet, mener Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne

"Det er mere end lemfældigt, hvordan regionerne forvalter de lovpligtige støttesamtaler, som gravide skal tilbydes inden abort," siger Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne.
"Det er mere end lemfældigt, hvordan regionerne forvalter de lovpligtige støttesamtaler, som gravide skal tilbydes inden abort," siger Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne. Foto: Claus Fisker.

KRISTENDEMOKRATERNE vil afskaffe loven om den frie abort. Enhver anden tilgang ender i lalleglade politiske henstillinger uden at nå medmennesket.

Det er fint, at Charlotte Dyremose (K) og flere andre politikere kommer med deres velmenende snak, men hvilket parti har løftet så meget som en neglerod for de ufødte børn, deres mødre eller for den sags skyld fædrene? Sandheden er, at de har ladt den gravide alene på bagperronen med besked om, at hun er vel et voksent menneske, der selv må finde vej.

Derfor er det så væsentligt for Kristendemokraterne, at vi får indført den tyske model. Her vil en straffri abort kun kunne udføres efter en social rådgivning om mulighederne for at beholde barnet og lægefaglig oplysning om barnets biologiske udvikling samt risici ved indgrebet. Det vil med ét slag give barnet juridisk status som menneske og forpligte politikerne til at forholde sig aktivt til problemerne.

Og her ligger hunden begravet. Mens oplysning om samfundsproblemer betragtes som et grundlag for demokratiet, løber alle andre partier skrigende bort, når det drejer sig om mennesket.

Obligatorisk rådgivning kaldes for ”skræmmekampagne”. Dansk Folkeparti sagde decideret, at Kristendemokraternes lovforslag var ”udansk”, fordi kvinden først skulle oplyses for at få ret til det, hun havde ”krav” på.

RESULTATET HAR VI I DAG. Det er mere end lemfældigt, hvordan regionerne forvalter de lovpligtige støttesamtaler, som gravide skal tilbydes inden abort. Et fåtal af de kvinder, der får abort, er vidende om, at samtalerne eksisterer.

Beretninger om enlige unge kvinder, der af kommunerne får valget mellem en abort eller tvangsfjernelse af barnet, vokser. Børn med Downs syndrom frasorteres, og der er ingen grænse for, hvilke sygdomme eller egenskaber der bliver de næste.

Den tyske model kunne redde 6000 borgere om året fra at ende i skraldespanden og et tilsvarende antal kvinder vil undgå et indgreb, der vitterlig foretages på hendes egen krop. Men vigtigst er det, at fostret får en regulær retsstilling som menneske fra dag et.

Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne, Erantisvej 2, Hørsholm