Anders Stjernholm: Ateismens kedelige budskab leder til nye indsigter

"En ekstra kollektiv bonus ved dette livssyn er, at jo flere der erkender denne begrænsning af deres eksistens, jo færre vil sætte livet på spil i krig eller vold. Så sig det gerne videre," skriver komiker Anders Stjernholm. Arkivfoto. Scanpix Denmark

En erkendelse af sin begrænsning og død brugt rigtigt giver nye indsigter, som man kan bruge til at forbedre sit liv, mener Anders Stjernholm, der er komiker og talsmand for Ateistisk Selskab

At dø er smadderærgerligt. De færreste byder døden velkommen, hvilket er fuldt forståeligt. Kun hellige krigere og andre, der nyder en fuld tillid til et efterliv i en form for paradis, møder døden med glæde.

Charlotte Dyremose fortalte på kristendom.dk den 28. januar, fortalte på kristendom.dk den 28. januar, at man efter luthersk forbillede bør visualisere Jesus på korset, når man tænker på døden.

”Vi skal finde ro med fokus på Frelseren,” skriver hun. Det giver mening, at hans udødelighed sætter et beroligende forbillede.

Det værste ved os aktive ateister, som vedbliver med at forklare religionernes manglende evidens og rationalitet, er, at vi minder dig om, at du skal dø. At din eksistens er tidsmæssigt begrænset.

Der er med al sandsynlighed ikke noget efterliv, og du vil nok ikke blive reinkarneret. Du vil bare dø og ophøre med at findes. Det er umiddelbart et kedeligt budskab.

Men hvis vi kigger lidt mere indgående på det, ændrer det karakter: En stor del af livet handler om at indse sine begrænsninger. Det er en stor del af processen at blive voksen - at

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.