Tidligere rådsmedlem: Det Etiske Råd kan ikke undgå at udtale sig om omskæring

Det offentlige bør anbefale en symbolsk omskæring, mener unge.

Drengeomskæring har været overvejet, men er hver gang faldet. Enkelte af medlemmerne har dog udtalt sig om deres personlige holdning. Selv har jeg flere gange meldt min holdning ud og argumenteret for den – også her i avisen. Jeg ønsker et forbud mod omskæring på drenge under 18 år. Foto: stock.xchng

Det er ved at være påfaldende, at Det Etiske Råd aldrig har behandlet emnet drengeomskæring. Det er noget, der kan bruges mod rådet af de politikere, der ønsker det nedlagt, hvis emnet undgås, blot fordi det er vanskeligt, og der er religion og kultur i det, skriver nu tidligere rådsmedlem Lene Kattrup

Hans Jørgen Lassen skrev den 26. februar, at han gerne vil vide, hvordan Det Etiske Råd ser på rituel omskæring af små drenge.

Det vil jeg også gerne vide. I den tid, jeg har siddet i rådet, har jeg flere gange forsøgt at få emnet på dagordenen. Og efter seks dejlige år forlader jeg nu rådet.

Emnet har været overvejet, men er hver gang faldet. Enkelte af medlemmerne har dog udtalt sig om deres personlige holdning. Selv har jeg flere gange meldt min holdning ud og argumenteret for den – også her i avisen. Jeg ønsker et forbud mod omskæring på drenge under 18 år.

Hans Jørgen Lassen bemærkede, at ordene sagt af formanden for Det Etiske Råd Gorm Greisen til Kristeligt Dagblad den 19. februar: ”Personligt synes jeg, det er problematisk, hvis vi som

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.