Evangeliet rummer godt nyt for alle mennesker

"Evangeliet rummer godt nyt for alle mennesker, som ikke alene har mødt, men også erkendt grænsen for, hvad man selv kan udrette. Det er et vilkår, at vi ikke er guder eller som Gud." Foto: Christian Lindgren / Scanpix Denmark

At være som et barn over for Gud er altså ikke en barnagtighed. Det er en frihed og frimodighed, hvori der skænkes os kræfter og overskud til at vokse os større i hengivenhed over for hinanden, skriver sognepræst Henrik Bang Møller

”At leve er - krig med trolde

i hjertets og hjernens hvælv.

At digte - det er at holde

dommedag over sig selv.”

Når man digter, bringer man sig i forbindelse med følelser og tankekræfter, der som Gud kan være allestedsnærværende og råde over kolossale kræfter.

Som den alvidende fortæller i en roman bliver digteren i eventyret, poesien og megen overspændt politik og ideologi almægtig og umådeholden i omgangen med virkeligheden. Hvilket ikke sjældent i historien har ført til frygtelige overgreb. Stik modsat dét, man i tanken, digtet eller ideologien ønskede og følte for.

Den indbildte almagt er en fristelse, som ondskab lokker selv meget gode, kærlige og elskværdige mennesker med - mennesker, som med deres tanker, ideologier og utopier vil erobre hele verden og menneskeheden. Men som skæbnesvangert overser og måske ligefrem skader det medmenneske, som befinder sig lige foran en, og som forgæves forsøger at påkalde sig opmærksomhed, hjælp og omsorg.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.