Forfejlet kritik af bog: Betegnelsen ”apartheidstat” bruges verden over om Israel

Jerusalem med Vestmuren, Grædemuren og kuplen af

Meidell har ingen ”nemme” løsningsforslag på den israelsk-palæstinensiske konflikt. Han er ikke”frelst”. Heldigvis. Han holder derimod med sine interviews nogle øjebliksbilleder op for læseren, som giver denne lyst til at fortsætte på egen hånd i udforskningen af konflikten og mulige løsninger, mener debattør. Foto: Karsten Schnack / Scanpix Danmark

Der er intet tendentiøst over de mange interviews i bogen "Bag Muren". De fremstår som udsagn, som læseren på egen hånd må samle som brikker i et puslespil, mener cand.psych. Dorte Dalsgaard Hatt

I OKTOBER 2015 udkom bogen ”Bag Muren. Hverdag i en apartheidstat” af Bjørn Meidell, som er forfatter og lektor i historie og samfundsfag.

Undertegnede har læst bogen med stort udbytte, og det var derfor med nogen undren, at jeg læste Kristian Østergaards anmeldelse fra Kristeligt Dagblad den 5. januar.

Først kunne jeg ikke tro, at det var den samme bog, vi havde læst. I anden omgang fik jeg den tanke, at Kristian Østergaard vist ikke havde læst (hele) bogen.

Ifølge Østergaard er Meidells anliggende med bogen ”at tilsværte staten Israel, der uden dikkedarer bliver kaldt en apartheidstat i bogens titel”. Det er på ingen måde at yde hverken forfatteren eller bogen retfærdighed.

At bruge betegnelsen ”apartheidstat” om Israel er ikke Meidells påfund. Betegnelsen bruges fra flere sider verden over. I bogen tøver Miko Peled - israelsk jøde nu bosiddende i USA - heller ikke med at kalde Israel for et racistisk regime, en

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.