Jordan må inddrages i freden mellem Israel og palæstinenserne

Jordan er løsningen på konflikten mellem Israel og palæstinenserne, mener Søren Harslund. Her ses Jordandalen i Jordan. Foto: Xinhua / Scanpix Denmark

Flere burde interessere sig for det alternativ, der ligger lige for i forhold til fred mellem Israel og palæstinenserne: deling af Vestbredden mellem Israel og Jordan og indlemmelse af hovedparten af Gazastriben i kongeriget Jordan

Ifølge den danskfødte israelske rabbiner og tidligere minister Michael Melchior må en aftale mellem israelerne og palæstinenserne om den såkaldte tostatsløsning tage udgangspunkt i, at de to parters religiøse ledere først bliver enige om, at ”der er et værdifællesskab på tværs af religionerne”, altså mellem judaismen og islam. Det fremgår af et interview med Melchior bragt i Kristeligt Dagblad den 18. februar.

Selvom Melchiors fredsbestræbelser selvfølgelig er prisværdige, forekommer hans forslag som skitseret i nævnte interview dog at være et udslag af ønsketænkning.

Realiteten er jo, at tostatsløsningen efter mere end 20 års forgæves fredsforhandlinger under især amerikansk ledelse efter alt at dømme ikke lader sig realisere. De to parter er simpelt hen alt for uenige om indholdet af en fredsaftale baseret på nævnte tostatsløsning.

Sådan har det været siden Oslo-aftalen i 1993! Det gælder såvel de

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.