Ingen fordømmelse af Assad og Putin fra arabere og venstrefløj

Cars drive past a poster depicting a portrait Syrian President Bashar al-Assad, as UNHCR aid convoys prepare ...

Vestens krav om al-Assads afgang har ikke mere tyngde end Vestens halvhjertede støtte til de frie syriske oprørsgrupper. Vesten spiller andenviolin og udstiller sin afmagt, skriver Flemming Bengtsson. Foto: AFP / Scanpix Denmark

De rigtige meningers selvfede gruppe af danske kulturpersonligheder i helsides underskriftskampagner mod Rusland er, i modsætning til kampagnerne imod Israel, en by i Rusland, når det gælder konflikten i Syrien, skriver Flemming Bengtsson

SYRIENS DIKTATOR, Bashar al-Assad, har med støtte fra russiske bombemaskiner, iranske og afghanske militser samt Hizbollah, en tredje af Mellemøstens mange svøber, vendt udviklingen i den syriske borgerkrig, hvor syrisk og russisk bombning af hospitaler og skoler tilsyneladende snarere er reglen end undtagelsen.

Vestens krav om al-Assads afgang har ikke mere tyngde end Vestens halvhjertede støtte til de frie syriske oprørsgrupper. Vesten spiller andenviolin og udstiller sin afmagt.

Bombardementerne af Aleppo er ækvivalente med al-Assads egne bombardementer af syriske byer. Især Damaskus, hvor bydelen Yarmouk med et stort flertal af palæstina-arabere har lidt under målrettede angreb på civile med eksempelvis tøndebomber.

USA OG DETS allierede bestræber sig på at bekæmpe Islamisk Stat samt at mindske al-Assads mange myrderier på civile. Og dermed også antallet af flygtninge. Russernes engagement med deres proxy-allierede har den modsatte effekt, nemlig nye flygtningestrømme. Herhjemme holder de rigtige meninger sig væk fra gaden, mens blodet flyder.

Rusland ønsker uden hensyn til civilbefolkningen at sikre sine strategiske

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.