Islam og klassisk kristendom er enige om meget, men bruger friskolerne forskelligt

RB plus. Alarmerende mange skolebørn mistrives. Nervøsitet, dårlig selvopfattelse og en følelse af ...

Konservative kristne er genstand for kritik, fordi 12 af 20 kristne friskoler rådgiver deres elever om, at man som homoseksuel ikke skal udleve sin homoseksualitet. Modelfoto Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Hvor mange muslimer vil benytte Grundlovens frihedsrettigheder til at arbejde for at afskaffe dem, så vil konservative kristne benytte disse friheder til at arbejde for at bevare dem. Det er den afgørende forskel, mener sognepræst Jørgen Sejergaard

Muslimerne er kommet under skarp kritik efter udsendelserne ”Moskéerne bag sløret”, og konservative kristne er ligeledes genstand for kritik, fordi 12 af 20 kristne friskoler rådgiver deres elever om, at man som homoseksuel ikke skal udleve sin homoseksualitet.

Trods denne og andre ligheder mellem disse miljøer er der dybere forskelle, som ofte overses, for eksempel at konservative kristne er meget glade for Grundlovens frihedsrettigheder såsom religionsfrihed, ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, undervisningsfrihed, boligens og ejendomsrettens ukrænkelighed samt retten til inden for 24 timer efter en anholdelse at blive stillet for en dommer.

Således sætter Grundloven grænser for både staten og religionen, så den enkelte frit kan vælge religion og politik til og fra.

Jeg anser religionsfrihed og ytringsfrihed for ikke bare et politisk gode, men også en kristen pligt. Jesus har i en lignelse undervist om, at man ikke skal fare frem mod anderledes troende med vold.

Modsat drømmer nogle muslimer om indførelse af et andet lovsystem, sharia-systemet. Grundloven giver dem frihed til at ytre det, men

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.