Kirken kan godt leve uden staten, men kan staten leve uden kirken?

Scanpix Denmark

Staten og det danske samfund ville miste noget meget værdifuldt, hvis stat og kirke blev adskilt. En åndelig, kulturel og historisk forankring, som har været en gave for udviklingen af det danske samfund og fortsat er det , skriver Nikolaj Bøgh

Signe Bøgevald Hansen fra Liberal Alliances Ungdom deler ikke mine betænkeligheder ved en mulig adskillelse af stat og kirke i sit indlæg den 5. marts.

Det er fair nok. Men hendes argumentation bygger på en hel del fordomme og misforståede præmisser. For det første argumenterer hun med, at der snart ingen mennesker kommer i kirken.

Dette er efter alt at dømme forkert. De tilgængelige tal i form af kirketællinger og meningsmålinger peger på en stabil kirkegang over de seneste mange år, måske endda med en svagt stigende tendens. Det er selvfølgelig et meget varieret billede landet over, men generelt er der ikke noget, der tyder på, at antallet af kirkegængere falder.

De, der hævder, at der ingen mennesker kommer i kirkerne, synes typisk at være dem, der ikke selv kommer i kirkerne.

Tilsvarende hævder hun udokumentret, at kirken ikke

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.