Sørine Gotfredsen er en bedre debattør end teolog

Med sin fremturen kan Sørine Gotfredsen sikkert styrke sin position som debattør. Som teolog og præst bør hun sætte andre krav til sig selv, når debatten handler om kirke og kristendom, skriver Hans Raun Iversen. Foto: Brian Rasmussen

Når menigheder i særlige situationer lader tekster fra Koranen komme til orde i kirken, skyldes det ikke ”tankeløst medløb”, men just et forsøg på at forvalte folkekirkens lutherske mandat som det store trossamfund i Danmark og som en kristen kirke i mission, skriver Hans Raun Iversen

Sørine Gotfredsen har mange talenter. Én af dem er at udtale sig med skråsikker bedreviden om ting, hun ikke ved noget om. En anden er at pådutte andre en besynderlig blanding af tankeløshed og dårlige hensigter, så enhver kan se, at det er Gotfredsen, der har ret.

Det er disse to greb, hun udfolder i sin suggererende ”refleksion” over, hvad hun kalder ”Koranens indtog i folkekirken” i Kristeligt Dagblad den 4. marts.

Der er særligt to grunde til, at det på rette tid og sted kan være relevant at citere fredelige dele af Koranen i folkekirken. Den ene er, at folkekirken som den gamle og ubetinget største kirke i landet har en særlig opgave i at være vært for alle slags mennesker i Danmark.

Kirken stiller nemlig op, når samfundet, for eksempel statsministeren, kalder. Det gælder ikke blot ved Folketingets åbning, men hver gang en større ulykke har ramt os alle. Her kan repræsentanter fra andre trossamfund indbydes til at medvirke og eventuelt bidrage med et indlæg.

Af samme

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.