kort sagt

kort sagt
Foto: Iris.

Poesi-teologer får svar på tiltale

BENT KIM JEPSEN

sognepræst, Fårupvej 102, Sabro

Det er nærmest befriende, at litteraturlektor Hans Hauge giver poesi-teologerne, der nu har nået folkekirkens mest indflydelsesrige poster, litteraturfagligt tørt på i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad onsdag den 28. januar.

Poesi-teologerne har ændret evangeliet forstået som et budskab til en fortælling. De har ikke mere et budskab at bringe. De har en fortælling at fortælle. Ja, selv førstemanden blandt ligemænd i bispekollegiet.

Poesi-teologerne er folkekirkens skræddere fra eventyret om ”Kejserens nye klæder”. De er skræddere, der prøver at give indtryk af, at deres ord skaber, hvad de nævner.

Deres fortælling efterlader dem uden tøj på. Der er intet budskab i det, de fortæller. Det er sprogforbistrede tomme ord. Graven var tom. Den døde og opstandne Jesus mødte kvinderne og andre disciple, så de fik troen tilbage.

Den tro mange af dem gik i døden for at budbringe til os i eftertiden. Det er det kristne budskab.

Spørgsmål fra en af de ”naive” præster

MORTEN MOURITZEN sognepræst, Præstevejen 5, Sørvad

Jeg er en af de ”naive” præster, der tror på Jesu fysiske/historiske opstandelse. Hvis jeg har taget fejl, så har jeg brug for at få svar på ét spørgsmål: Hvorfor viste Jesus sine naglemærker til disciplene efter opstandelsen?

Mon professor Theodor Jørgensen, biskop Peter Skov-Jakobsen eller biskop Tine Lindhardt vil svare på det?

Dobbeltmoral om sikkerhed

FINN RUDAIZKY

medlem af Københavns Borgerrepræsentation og folketingskandidat for Dansk Folkeparti

Helt uanfægtet af seneste terror og myrderier i Paris, brutale myrderier på skolebørn på jødisk skole i Toulouse og drab på fire personer på det jødiske museum i Bruxelles, fastholder Enhedslisten sin modstand mod øget overvågning i samfundet.

Forleden skulle Københavns Borgerrepræsentation tage stilling til et forslag om bevilling af 180.000 kroner til Dansk Jødisk Museum. Beløbet skulle, efter anbefaling fra sikkerhedsvagter og politi, anvendes til yderligere tv-overvågning af museet. Et stort politisk flertal stemte for mere sikkerhed, men Enhedslistens ordfører Allan Ahmad sagde, at ”det er godt at have styr på sine principper”.

Det er dog ikke altid, at Enhedslisten er så nøjeregnende med sine principper. Enhedslisten stemte for nylig for tv-overvågning i Movias busser. Da droppede Enhedslisten sine påståede principper.

Det er mig helt ubegribeligt, at Enhedslisten sagde nej til mere sikkerhed ved det jødiske museum. Det er desværre nødvendigt med mere sikkerhed der.

Abort - et fortidsdilemma?

ANNIKA LORENTZEN, ANDERS BÆKGAARD OG SIMON PEDERSEN elever på efterskolen Solgården, Tarm

Abort er blevet et tabu. Et emne, som med det samme bliver skudt ned af uvidende, stædige danskere, som ikke tør se virkeligheden i øjnene.

Siden vi i 1973 fik abortloven, har videnskaben afsløret mange væsentlige faktorer i forhold til barnets udvikling, som vi ikke kendte til, da abortloven trådte i kraft, og som der derfor ikke blev taget højde for.

For eksempel ved vi nu, at under alle stadier af graviditeten er fosteret et selvstændigt individ. Derfor giver det ingen mening at argumentere for abort ved at sige, at en kvinde har ret til at bestemme over sin egen krop.

Alt for mange danskere er ikke informeret, eller vil ikke informeres, om den barske virkelighed. Lovgivningen om fri abort bør tages op igen, ligesom så mange andre love bliver genovervejet af vores politikere, når vi laver nye opdagelser med relevans for forskellige love.