kort sagt

kort sagt
Foto: Iris.

Privilegeret samfund

INGA LASSEN Dagnæsparken 65, Horsens

En enlig mor får ifølge en historie i Morgenavisen Jyllands-Posten et beløb i bistandshjælp, der giver hende blot tre kroner mindre i timen, end hvis hun gik på arbejde.

Vi er privilegerede i Danmark. Hvor er det dejligt, at det ikke er nødvendigt at blive kørt helt ud på et sidespor økonomisk, hvis der er en situation, hvor man er ude af stand til at klare et arbejde.

Tænk, at man kan få stort set samme beløb, som hvis man kunne arbejde. Der er ingen grund til at misunde nogen, der får, så de under sygdom eller invaliditet kan klare sig og undgå at havne i gæld - en ulykke oveni.

Men så kommer tanken. Kan det så betale sig at tage et arbejde? Den tanke er foragtelig og ødelæggende for dem, der har behov for støtte. Det burde slet ikke være til diskussion.

Enhver sund og rask person skal naturligvis arbejde, tjene sin løn og bidrage til samfundet!

Forudsætning eller fordom?

RICARDT RIIS tidligere sognepræst, Carit Etlars Vej 25, Horsens

I den tekst, der medfølger Jens Galschiøts udstilling, hævder han, at den vestlige verdens værdier ikke stammer fra kristendommen. Det er, forstår man, hans forudsætning. Og han tvivler på, siger han, at nogen kvinde er blevet frigjort eller har fået stemmeret med Bibelen i hånden.

Blandt de ”lyse ord”, han gengiver fra Det Nye Testamente, er Galaterbrevet 3, 28 - det om, at det i den kristne menighed ikke kommer an på at være jøde eller græker, træl eller fri, mand og kvinde. Men mærkeligt nok har han udeladt ordene ”mand og kvinde”; det er markéret med [...]. Mærker man hensigt?

Tilsvarende undlader han i kommentaren at sige, at han tvivler på, at nogen slave er blevet frigjort i kraft af et bibelord. Det ville nok være en for stor udfordring for hans forudsætning. Eller skal vi sige ”fordom”?

Og så taler vi slet ikke om, at de fleste kristne snarere læser Bibelen inspiratorisk end fundamentalistisk.

Er aborten fri?

JENS PETER LAUGE GIVERSEN Nørager 1 B st. th., Sønderborg

Man kalder den ”fri abort”. Men for mange kvinder er det falsk varebetegnelse. De oplever den ikke som fri eller frivilligt valgt, men derimod som påtvunget fra én eller flere sider. Nogle oplever den endog påtvunget i den kommunale sagsbehandling.

I april 2013 blev der i Folketinget fremsat lovforslag om bedre lægerådgivning til gravide og især til abortsøgende. Lovforslaget blev straks afvist af den daværende sundhedsminister med påstand om, at den eksisterende rådgivning er tilstrækkelig og tilfredsstillende. Hvilket den absolut ikke er. Hverken hos egen læge eller på hospital.

I Danmark taler man ikke meget om statistik om abort. Men det er et faktum: Mindst 60 procent af de aborterende får psykiske problemer. Psykoterapi menes at være for dyr. Medicin er billigere. Og der er nok af den. Men den kan ikke kurere en syg samvittighed. Det er nok derfor, at nogle supplerer medicinen med alkohol eller narko.

Betal selv for jeres sexløse liv

POUL DOSE bestyrelsesmedlem i Venstres Ungdom, Hjørringgade 25, 1. th. København Ø

Det kan ikke være rigtigt, at de danske samfund skal støtte par, der ikke ønsker at lave børn, fordi de ikke er seksuelt tiltrukket af hinanden eller ikke kan tage ansvar for deres eget liv.

Det offentlige skal altid hjælpe dem, der af biologiske årsager ikke kan få børn, ikke dem, der ikke vil formere sig.

Par, der fremover ønsker et sexløst liv, samtidig med at de vil have børn, skal betale for deres egen fertilitetsbehandling.

Statstøttet fertilitetsbehandling skal kun være til dem, der ikke kan få børn, ikke til dem, der ikke vil lave børn.