Lad os bede det samme Fadervor alle steder i folkekirken

Genrebilleder af præst i

Det virker ikke ret godt at have to udgaver af Fadervor, mener debattør. Foto: Paw Wegner Gissel

Lad os vælge, hvordan Fadervor siges i den danske folkekirke! Nedsæt en kommission, lad os stemme om det, overlad det til biskopperne eller lad kirkeminister Bertel Haarder (V) bestemme, foreslår sognepræst Kristian Bøcker

NORMALT BRYDER JEG mig ikke om ensretning. Og jeg synes i den forbindelse, at folkekirken er en god og rummelig ramme om en række fortolkninger af kristendommen, herunder fortolkninger af, hvordan man skal være kirke i dag.

Men der er i folkekirken også en række fællestræk, der binder os sammen. Måske på samme måde som en butikskæde har en række fællestræk og samtidig giver plads til lokale forskelle.

I folkekirken ligner højmesserne søndag formiddag nogenlunde hinanden: Man læser de samme tekster, gudstjenestens forløb er nogenlunde det samme, og selve udgangspunktet - Bibelen, bekendelserne, sakramenterne og trosbekendelse - er vi fælles om. Omend altså fortolkningerne af disse spænder vidt.

Og så er der lige Fadervor - eller Vorfader, skulle man måske kalde den. Den bøn, som Jesus lærte sine disciple, har vi i to udgaver. Det skyldes, at man, da man senest oversatte Bibelen, tilbage i 1992, vist ikke kunne blive enige om, hvordan og hvor meget - eller lidt - denne bøn skulle nyoversættes.

Så man endte med et kompromis, og derfor har vi den i to udgaver - og så kan præst og

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.