Danske Regioner: Omkostning og gavn er nødt til at spille sammen ved dyr medicin

"Hverken vi eller FOA ser gerne, at det er de varme hænder, der må nedprioriteres. Derfor har vi modet til at kæmpe for lavere medicinpriser," skriver Jens Stenbæk. Modelfoto. Iris

I Danske Regioner vil vi oprette et Medicinråd, der skal afveje merværdien af ny dyr medicin i forhold til eksisterende medicin. Formålet er at forhandle lavere priser, skriver Jens Stenbæk, næstformand i Danske Regioner

I Danske Regioner vil vi oprette et medicinråd, der skal afveje merværdien af ny dyr medicin i forhold til eksisterende medicin. Formålet er at forhandle lavere priser. Vi mener, at der er god grund til at forhandle, særligt når det gælder voldsomt dyr medicin med mange bivirkninger og næsten ingen merværdi.

Karen Stæhr og Dennis Kristensen fra FOA spurgte i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad den 11. februar, om et velfærdssamfund kan holde til sådan en prioritering.

De to er selv inde på det centrale i deres indlæg, nemlig at ressourcerne allerede i dag prioriteres langt de fleste steder i vores samfund. Også i sygehusvæsenet, der har leveret en imponerende produktivitetsudvikling og fortsat presses for at få flere og flere patienter igennem på kortere tid.

FOA's ledelse erkender samtidig, at prisen på ny medicin er eksploderet.

Ikke desto mindre er holdningen i FOA, at vi ikke skal prioritere medicin - heller ikke selvom medicinens gavn er ringe og prisen

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.