Danske Regioner: Et paradigmeskift er på vej i sundhedsvæsenet

"Vi skal fokusere på borgerens samlede helbredelse efter mødet med læger og sygeplejersker. Ikke blot på, om en operation er vellykket isoleret set. Hvis jeg bliver indlagt, handler behandlingen af mig i sidste ende om, hvor godt jeg kan komme tilbage til hverdagen med familie, arbejde og fritidsinteresser," mener Bent Hansen. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger / Scanpix

I disse år arbejder regionerne hårdt med at skabe bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet og sikre, at det enkelte menneske kommer før målinger, skriver Danske Regioners formand

Det er altid godt at lytte til folk, der taler med indsigt. Således også i Kristeligt Dagblads interview med professor emeritus Steen Hildebrandt den 21. januar.

Godt nok maler professoren sundhedsvæsenet rigeligt sort op med konklusioner om, at sundhedsvæsenets ledere primært fokuserer ”på penge, på hastighed, på kortsigtede talmæssige resultater”, men Hildebrandt bider mærke i, at der - med hans ord - er et paradigmeskift på vej med fokus på sammenhæng og helhed.

Det glæder mig, at han har lagt mærke til det. For i disse år arbejdes der i regionerne hårdt på at skabe bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet og på at måle sygehusene på de indsatser, der giver mest værdi for borgeren.

Sidste forår lancerede Danske Regioner en indsats, som vi kalder ”Borgernes Sundhedsvæsen”. Her har vi sammen med en række patientforeninger og faglige organisationer indgået en fælles erklæring om, at vi vil arbejde for et sundhedsvæsen, hvor borgere, patienter og pårørende oplever, at

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.