Koranens indtog i folkekirken er absurd

Tegning: Søren

Tegning: Søren Mosdal.

Koranens indførelse i kirken er ikke et udtryk for hverken overskud eller tolerance, men snarere tankeløst medløb i en udvikling, der fastholder os i adskilte rum, og man undres dybt over de kirkelige personer, der ikke fastholder, at enhver, der træder ind i kirkerummet, skal møde kristendom. Og kun det, skriver Sørine Gotfredsen

Umiddelbart lyder det som en stor misforståelse. Det seneste nye inden for begrebet moderne sameksistens er, at nogen finder det passende, at der bliver bedt en muslimsk bøn eller læst højt fra Koranen i kirkerummet.

Hvis det nu for eksempel drejer sig om bisættelsen af et menneske, der af en eller anden grund havde et forhold til islam, kan det jo ske, at vedkommende inden sin død bad om, at dette tilhørsforhold skulle præge hans eller hendes afsked med verden.

Og højt placerede personer i kirken mener, at det skal imødekommes. Det var jo nærmest uundgåeligt, at denne rummelige hånd før eller siden ville blive rakt frem. Imamer er allerede fast inventar i kirken nytårsaften på DR, og sådanne tiltag sker i et samfund med en vis understrøm af trang til at devaluere den eksistentielle søjle, der ligger til grund for egen identitet.

Visse stemmer i folkekirken er som sagt med til at støtte denne ideologi, idet man dyrker forestillingen om, at det er stejlt og kortsigtet blot at rendyrke kristendommen som ensidig sandhed. I stedet flirter man med det mere løst formulerede i retning af den udefinerede Gud samt de mange

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.