Mødrehjælpen: Vi får kun én ting ud af kontanthjælpsloftet - fattigere børneliv

Når det i forvejen er svært at finde plads i budgettet til børnenes fritidsaktiviteter, skal der kun lille fantasi til at forestille sig, hvordan børnelivet kommer til at se ud, når rådighedsbeløbet bliver reduceret med yderligere et par tusinde kroner, skriver Mads Roke Clausen. Arkivfoto. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix Denmark

Ved at tage penge fra 30.000 personer på kontanthjælp og kun få 650 personer i arbejde, hjælper vi ikke de 29.350 personer, som ikke kommer i job. De bliver kun fattigere. Det kan vi ikke være bekendt, skriver direktør i Mødrehjælpen

Dorte vil gerne i arbejde igen. Det er nemlig ikke sjovt at være alenemor med to små børn og på kontanthjælp. Der er så meget, hun gerne vil give sine børn, men der er hverken råd til at sende den seksårige datter til dans eller at tage på ferie sammen.

Før var hun ellers i gang med at uddanne sig til pædagog. En uddannelse, hun havde set frem til efter seks år som sosu-hjælper. Men en diskusprolaps i ryggen og sklerose har sendt Dorte langt væk fra uddannelses- og arbejdsmarkedet.

Oven i det har regeringen nu haft kuglerammen fremme og fundet frem til et ”moderne” kontanthjælpsloft, som de mener vil få hende i arbejde ved at skære hende 2300 kroner i boligsikring og særlig støtte om måneden. Et kontanthjælpsloft, som Folketinget tredjebehandler torsdag den 17. marts.

Lad mig indskyde, at økonomiske incitamenter har en effekt – men kun for de personer, der er i stand til at tage arbejde. De kan ikke stå alene. Det viser regeringens tal med al tydelighed, når de forventer at få 650 personer i arbejde ved at skære 30.000 personer i kontanthjælp.

Folk på

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.