Vi skal passe bedre på Danmarks natur og miljø

"Det er sjældent klogt at fare med bål og brand. Men at føre sig frem med bål og fakler er noget ganske andet. Især når det gælder at sætte fokus på de angreb, den nuværende regering retter mod miljøet og naturen i vort land." Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

Tak til Danmarks Naturfredningsforening for opråbet om bevarelsen af de frie danske kyster. Vi skal passe bedre på Danmark dejlige natur, mener Jens Bilgrav-Nielsen

Det er sjældent klogt at fare med bål og brand. Men at føre sig frem med bål og fakler er noget ganske andet. Især når det gælder at sætte fokus på de angreb, den nuværende regering retter mod miljøet og naturen i vort land. Danmarks Naturfredningsforening fortjener derfor stor ros for initiativet til, at der sent søndag den 31. januar landet over blev tændt 200 bål og i tusindvis af fakler i protest mod regeringens overgreb på miljøet og naturen.

Det er almindelig kendt, at miljøet og naturen i Danmark er endog meget truet. Den generelle erhvervsudvikling og den øgede turisme, som vi alle af økonomiske grunde er interesseret i, kræver stadig mere plads, stigende trafik og øget energiforbrug.

For at minimere skadevirkninger af denne udvikling er det derfor afgørende, at vi fastholder en klog og stram planlægning af, hvad der må bygges hvor. Ligesom det er vigtigt at have skrappe regler for at begrænse udslip af giftstoffer til jorden og til vandløbene.

Og her er der fare på færde. Regeringen har således allerede samlet sig et flertal for, at der på gårdene må være flere dyreenheder pr. hektar. Og man tillader, at hidtil beskyttet

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.