Det Etiske Råds argumentation om omskæring hænger ikke sammen

"Derfor afviser formanden et forbud mod drengeomskæring. Man kan undre sig over, at ofrene, de små drenge, slet ikke bliver inddraget i argumentationen, skønt det er jo dem, der må lægge krop til," skriver Hans Jørgen Lassen. Arkivfoto. Scanpix

Rådets nye formand Gorm Greisen afviser et forbud mod drengeomskæring. Men har Det Etiske Råd glemt Bioetikkonventionen, der skal beskytte personer, der mangler evnen til at give samtykke, spørger Hans Jørgen Lassen

Læger skærer da vel ikke sunde og raske dele af kroppen på små børn? Jovist gør de så. Hvis forældrene beder om det, står de til tjeneste med deres kirurgiske færdigheder.

Og det gør nogle, men ikke alle jødiske og muslimske forældre. De vil gerne have fjernet forhuden på deres børn, altså kun drengebørn, for det kræver deres religiøse tro.

Ulovligt er sådan et indgreb ikke her i landet, men hvad siger etikken? Hvad mener Det Etiske Råd om en sådan behandling af små mennesker? Derom kunne man orientere sig i Kristeligt Dagblad den 19. februar, hvor Gorm Greisen, nyudnævnt formand for Det Etiske Råd, blev udspurgt om en række væsentlige emner, heriblandt rituel omskæring af små drenge.

Han udtalte: ”Personligt synes jeg, det er problematisk, hvis vi som etniske danskere bestemmer, at jøder og muslimer ikke må omskære deres drenge.” Og begrundelsen lød: ”Jeg ville se det som en kulturel og

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.