Ole Jensens landbrugskritik er ikke bæredygtig

"Mit håb er som Ole Jensens, at jeg selv og alle andre fremover afholder sig fra fordummende forenklinger, der bygger på fordomme." Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Forfatter Ole Jensen mener, at Bæredygtigt Landbrugs medlemmer kun er på jagt efter kortsigtet privatøkonomisk bæredygtighed på bekostning af naturen. Men det er vel i orden, at landmænd som andre er økonomisk bæredygtige, da de ellers går fallit, skriver jordbrugsteknolog

Det er dog en fantastisk viden, dr.theol. og forfatter Ole Jensen har om Bæredygtigt Landbrug i klummen Refleksion her i Kristeligt Dagblad 19. februar. Han er nemlig på få linjer i stand til at beskrive ”virkeligheden” omkring denne forening med sine egne, hvad jeg betragter som totalt forenklede, fordomme.

Han mener, at Bæredygtigt Landbrug slet og ret går ud på alt det modsatte af bæredygtighed. Ole Jensen mener også, at foreningen og dens medlemmer kun er på jagt efter ”kortsigtet privatøkonomisk 'bæredygtighed' på bekostning af naturen”.

Men det er vel i orden, at landmænd (pløjefri, konventionelle og økologiske), lønmodtagere, smedemestre, aviser, forfattere, præster og alle mulige andre sørger for, at de er ”privatøkonomisk bæredygtige”?

Kendsgerningen i et privatkapitalistisk samfund er ganske enkelt, at vi skal svare enhver sit, for ellers går vi fallit. Eller måske mener Ole Jensen, at landmænd som noget helt særligt skal være så idealistiske, at de går fallit?

Med Ole

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.