Politikerne skal ikke bestemme over homoseksuelle vielser

Folketingspolitikerne bør lægge deres personlige præferencer til side i diskussionen om vielse af homoseksuelle og i stedet lytte til kirken. Det mene Konservatives folketingsmedlem og kirkeordfører, Charlotte Dyremose

homoseksualitet brudegomme kagefigur, homoseksuelt par
Homoseksualitet brudegomme kagefigur, homoseksuelt par.

Der synes for tiden at være gang i tre parallelle debatter, der alle sammen handler om homoseksuelle i parforhold. Både spørgsmål og svar synes at blive blandet sammen. Der er derfor behov for at få skilt de tre ting ad.

LÆS OGSÅ:
Rød blok kræver 100 procent kirkelig ligestilling for homoseksuelle

1) Skal homoseksuelle og heteroseksuelle have samme juridiske rettigheder? Ja, der hvor det overhovedet giver mening. Som mennesker er vi alle lige uanset vores seksualitet, race, køn, religion og så videre.

2) Skal et homoseksuelt par hedde et ægtepar? Nej, ægteskabet er historisk, juridisk og sprogligt defineret ved at være mellem en mand og en kvinde. Det ville være absurd at lave om på det. Vi skal fastholde mangfoldigheden og glæde os over den.

Vi skal heller ikke kalde homoseksuelle for heteroseksuelle, kvinder for mænd, muslimer for kristne eller socialdemokrater for konservative. Hvor ville vores sprog og vores samfundsforståelse blive indsnævret, hvis vi alle skulle gøres ens og kaldes det samme uanset vores forskelligheder.

Nogle mennesker bryder sig så ikke om ordet registreret partnerskab. Jeg ser ingen problemer i at lave dette nyopfundne ord om. Så det er da bare med at finde på et andet.

3) Skal registreret partnerskab kunne indgås i kirken? Det er et indre kirkeligt anliggende, som vi politikere ikke skal bestemme over. Vi skal i stedet følge stemningen i kirken.

Indtil nu har der overordnet været modstand mod en ændring. Derfor har jeg altid fastholdt, at vi fra politisk side ikke skulle ændre lovgivningen.

Som det ser ud nu, er stemningen i folkekirken måske ved at ændre sig. Bliver jeg overbevist om, at kirken vil have mulighed for at varetage indgåelsen af registreret partnerskab, ligesom den i dag kan varetage indgåelsen af ægteskabet, er det vores pligt som folketing at følge med.

Min personlige holdning til det spørgsmål er derfor irrelevant for mine politiske overvejelser på det område. Og således burde en række folketingspolitikere på samme måde lægge deres personlige præferencer til side og i stedet lytte til kirken. Det gælder både dem, der er for, og dem, der er imod.

Charlotte Dyremose er folketingsmedlem og kirkeordfører for De Konservative