Rabbinerens tvivlsomme vej mod fred i Mellemøsten

"Det synes i øvrigt ikke at være specielt fremmende for Michael Melchiors fredsdialog, når han sidst i artiklen reelt siger, at palæstinenserne på længere sigt kan se i vejviseren efter andet end taberens fred," skriver Carlo Hansen. Foto: Momen Faiz/NurPhoto / Scanpix Denmark

Konflikten mellem Israel og palæstinenserne består ikke kun af religiøse uoverensstemmelser. Blandt andet derfor er rabbiner i Israel Michael Melchiors bud på en religiøs fred mangelfuld, skriver debattør

Den danskfødte rabbiner i Israel Michael Melchior fremsætter nogle interessante tanker om muligheden for fred mellem Israel og palæstinenserne i en artikel i Kristeligt Dagblad den 18. februar.

Han har uden tvivl ret i, at det strandede fredsarbejde må nytænkes, og at en af vejene kan være at tage udgangspunkt i religionen og de religiøse værdier, både det israelske og palæstinensiske samfund bygger på.

En religiøs konflikt bør løses med en religiøs fred, er Melchiors sympatiske budskab. Løsningen er ifølge rabbineren at få de religiøse ledere på begge sider af bordet til at blive enige om, at der er et værdifællesskab på tværs af religionerne til at skabe fred. Religiøs dialog mellem de stridende samfund er vejen til fred mellem Israel og palæstinenserne, understreger Michael Melchior.

Godt nok. Men nu består konflikten mellem Israel og palæstinenserne som bekendt ikke kun af religiøse uoverensstemmelser.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.