Reinkarnation er på centrale punkter en bedre forklaring end kristendommen

Rama,  Sita and sacred cow. Rama is the 7th reincarnation of Vishnu. Pashupatinah - A -

Reinkarnationstanken er på centrale punkter en bedre forklaring end kristendommen, mener Lau Sander Esbensen. Tanken om reinkarnation er blandt andet central i hinduismen, hvor guddommen Rama (tv) for eksempel betragtes som den syvende reinkarnation af guden Vishnu. Scanpix

Det ondes virke i verden kalder på en forklaring, der adskiller det onde fra Gud, og den giver reinkarnation bedre end kristendom, skriver Lau Sander Esbensen

I SIN KRITIK af reinkarnationstanken bliver Leif Kongshøj (Kristeligt Dagblad den 21. januar) ved med at klandre mig for ikke at forstå forskellen på tro og viden. Men den forskel er diffus. Vi kan naturligvis ikke nå til at kende sandheden hinsides enhver tvivl. Det kan ikke engang naturvidenskaben.

Men ligesom vi gør i alle mulige andre sammenhænge (også naturvidenskabelige), kan vi også i trossammenhænge søge efter gode forklaringer, bare vi (inklusive jeg) ikke insisterer på, at den bedste forklaring så også er ”Sandheden”.

Jeg mener så bare, at reinkarnationstanken på centrale punkter er en bedre forklaring end kristendommen. Der, vi nok er uenige om, er, om verden overhovedet skal regnes for forståelig. For mig at se insisterer for eksempel det ondes virke i verden på en forklaring, der adskiller det onde fra Gud, mens Kongshøj (som jeg forstår det) mener, at det onde dybest set er et mysterium, vi ikke skal tænke for meget over.

Angående

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.