Vores frisind er under pres

"Ja, jeg maner til indbyrdes besindighed, og dog må jeg med mine ord tilføje, at værdier i sig selv blot er udtryk for et systemisk idealt tankesæt." Modelfoto. Iris

Hvor er det Danmark, hvor vi tilsteder hinanden det frisind, at vil fastholde retten til at være uenige, uden at vende os fornærmet bort og frasige os ethvert kendskab til den anden part, spørger sognepræst Kristian Massey Møller

2016 bliver et skelsættende år i Danmark - Og i Europa. Få uger inde i året er et indbyrdes skel allerede forstærket. Skellet imellem dem, der støtter de politiske tiltag for at lukke så få flygtninge ind som muligt, og dem, der skammer sig over selvsamme tiltag, ja, i nogle få tilfælde vil forlade Danmark. Sådan cirka i Folketinget udtrykt i styrkeforholdet 3 til 1. Imellem den aktive problemløser og den reaktive værner af værdier. Imellem realisme og idealisme.

Men hvor er det Danmark, hvor vi tilsteder hinanden det frisind, at ville fastholde retten til at være uenige, uden at vende sig fornærmet bort og frasige sig ethvert kendskab til den anden part?

Det frisind er under pres, fordi vi nu aner, at der vil ske store forandringer. Vi lever i en tid, hvor de beslutninger, vi tager i dag, kan vise sig at være ligegyldige i morgen. Vi bliver overhalet af verdens tumultariske gang og mister let orienteringen.

Anelsen fortæller os, at der i 2016 vil blive taget tilløb til afgørende beslutninger, som vil præge vort verdensbillede og vor ageren fremover. Beslutninger, der i ly af forargelsen i London og

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.