Styrk troværdigheden: Lev efter Bibelen

Med Det Gamle Testamente får vi vore rødder med

"Med Det Gamle Testamente får vi vore rødder med," skriver Lasse Holmegaard Iversen.
"Med Det Gamle Testamente får vi vore rødder med," skriver Lasse Holmegaard Iversen.

Klaus Koenigs anliggende med at styrke den kristne troværdighed, som han skriver i disse spalter den 29. april, er yderst relevant! Vi kristne trænger til at stramme op på troværdigheden, så det kan ses, at troen faktisk er noget, der betyder noget for os.

LÆS OGSÅ:
Styrk den kristne troværdighed: Skær Det Gamle Testamente fra

Men at afskaffe Det Gamle Testamente vil næppe øge troværdigheden. At amputere de første to tredjedele af den kristne tros kilde og grundlag lyder i mine ører mere som et forkølet forsøg på at gøre det mere korrekt både videnskabeligt og politisk at være kristen. Forsøget har desuden været gjort mange gange tidligere, siden Markion i det 2. århundrede prøvede det første gang. Men indtil videre uden held.

Jeg vil give Koenig ret: Hvis man udelukkende skal læse og forstå Det Gamle Testamente ud fra en rationel tænkning, så er der meget, som ikke kan rummes og forstås af vore hoveder. Men læser man med briller, der tillader guddommelig indgriben og menneskelige følelser, så er hele Bibelen troværdig og relevant at læse også uden at man skal lægge hovedet fra sig!

Med Det Gamle Testamente får vi vore rødder med. Vi ser hvad livet rummer af op- og nedture. Og så ser vi først og sidst, hvordan der bygges op til både Bibelens og verdenshistoriens klimaks: Jesu fødsel, død og opstandelse.

Kristus er hele tiden skrevet ind mellem linjerne. Så helt ærligt: Ville det ikke i stedet være mere troværdigt at tage den samlede Bibel seriøst, i stedet for at invalidere den?

Lasse Holmgaard Iversen, landsleder i Bibellæser-Ringen, medlem af landsledelsen for Evangelisk Luthersk Netværk, Haslegårdsvænget 8, Aarhus V