Ateistisk buskampagne er mobning af folkekirken

På en plat måde besnærer de folk til med et klik at frasige sig betydningen af deres dåb og det valg, deres forældre og de selv senere traf.. Ateistisk Selskab misbruger den fattige tidsånds fokus på hurtige og nemme løsninger fremfor reel dialog, mener domprovst Thomas Frank

Religionskritik er nødvendig i ethvert samfund. Men det står skidt til i Danmark med en sådan ynkværdig forestilling. Det er udtryk for en sjældent set egoisme og asocialitet, skriver domprovst om Ateistisk Selskabs nye busreklame.
Religionskritik er nødvendig i ethvert samfund. Men det står skidt til i Danmark med en sådan ynkværdig forestilling. Det er udtryk for en sjældent set egoisme og asocialitet, skriver domprovst om Ateistisk Selskabs nye busreklame. Foto: Ateistisk Selskab.

De seneste dage har folkekirken oplevet en stigning i antallet af udmeldelser.

Det er blandt andet foranlediget af Ateistisk Selskabs kampagne mod folkekirken og deres samt andres it-systemer til formålet.

På en plat måde besnærer de folk til med et klik at frasige sig betydningen af deres dåb og det valg, deres forældre og de selv senere traf.

Hvad nævnte selskab og andre foretager sig over for folkekirken opfylder på en måde kriterierne for mobning. Det fænomen, som er et fokusområde i hele samfundet, fordi det på alle måder er destruktivt og ødelæggende.

Havde man i sin vedvarende hetz bare været så modne, at man opfordrede medlemmerne til at konfrontere deres sognepræst med meningen af deres medlemskab. Det har man ikke engang mod og mandshjerte til. Man misbruger den fattige tidsånds fokus på hurtige og nemme løsninger fremfor reel dialog.

Der er noget dybt asocialt over anliggendet, og måske er det et udtryk for en generel tendens i tiden og ikke kun en misforstået opfattelse af de indsigter, som videnskaben bibringer os.

Det kan virkelig undre, at man mobber på denne måde, da man i nævnte selskab gerne påberåber sig en intellektuel overhøjde. Måske dette tiltag vidner om en afmagt og et mindreværd, som projiceres over i angreb på en institution, som er kendt for at være ikke voldelig endsige gøre modstand.

Dansk kultur er kendt for, at vi lader holdninger brydes og vi fægter med åben pande. Alt sammen med fokus på at gavne fællesskabet og holde det levende.

Religionskritik er nødvendig i ethvert samfund. Men det står skidt til i Danmark med en sådan ynkværdig forestilling. Det er udtryk for en sjældent set egoisme og asocialitet.

Thomas Frank, domprovst, Sct. Leonisstræde 1, Viborg