Umenneskelig udvisning. Hvad Gud har sammenføjet, adskiller staten

Sex fylder for meget, hvis man gifter sig for at kunne dyrke sex, skriver Kristine Hestbech.

- Foto: Arkiv

Vi skiller dem, som er sammenføjet i gudsvelsignet kærlighed, og skænder det gudsbillede, de er skabt i hver og én

I MORGEN BLIVER en serbisk far fra Mariager efter al sandsynlighed sendt ud af landet og dermed skilt fra sin kone og sit lille barn. Ifølge deres advokat stik imod alle konventioner og under alle omstændigheder umenneskeligt og dybt krænkende over for mennesker, der kun ønsker ét: at være integrerede og gøre gavn i det danske samfund.

Det er blevet politisk korrekt at splitte familier, lade børn og voksne gå til grunde på asylcentre, fjerne motivationen og besværliggøre integrationen yderligere for mennesker, der helhjertet ønsker at være danskere. Mennesker, som bærer på et hav af kvaliteter og ressourcer, hvis nogen rækker ud efter dem.

Vi skiller dem, som er sammenføjet i gudsvelsignet kærlighed, og skænder det gudsbillede, de er skabt i hver og én.

De kalder det fast og fair udlændingepolitik. Jeg brækker mig. Hvad betyder det? Fast på lige datoer og fair på ulige?? Eller betyder det i virkeligheden, at vi ønsker at gøre det så umenneskeligt for dem at blive, at de til sidst frivilligt forsvinder? Hvis de da ikke selv har gjort en ende på det dyrebare liv inden da.

Hvad Gud har sammenføjet, må et menneske ikke adskille, læser jeg hver eneste gang, der er bryllup, med et citat fra Matthæusevangeliet, kapitel 18. Også selvom det går galt indimellem, fordi vi er mennesker. Men staten må åbenbart gerne.

JEG FØLER MIG ærlig talt til grin, når jeg i min bryllupstale prøver at vise, hvor underfulde og ukrænkelige de to er hver for sig, men også hvor hellig og gudsvelsignet deres forening i hengiven og bindende kærlighed er.

Tænk at være givet sammen i lyst og nød og kunne regne sin ægtefælle som Guds gode hjælp til at leve dette liv (som det så smukt hedder i en gammel bøn for ægtefolk). Men hvad nytter det, når lovgiverne samtidig legitimerer, at det er helt o.k. at skille ægtefolk ad og smadre deres familieliv? Ægteskabsloven er lavet, for at der kan slås et beskyttende hegn om det lille dyrebare fællesskab, ikke for at ødelægge det. Man bryder altså loven med lovens hjælp.

Hvad nu, hvis kræfterne blev brugt på at passe på deres fællesskab og få dem og deres børn til at føle sig velkomne og hjemme her, vel vidende at om ganske få år vil vi tigge hver eneste af dem om at blive hos os og hjælpe os med at få det hele til at hænge sammen? Hvor mange kræfter kunne der så ikke frigøres til at afsløre dem, der ikke er her af god vilje, og til at bekæmpe enhver form for udnyttelse og misbrug af systemet!

Christian Højlund,
sogne- og sygehuspræst,
Vestergade 36,
Silkeborg

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

SKYGGELIV

kr. 199,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, sort

kr. 599,00 Køb

RØDE HUNDE GØR IKKE

kr. 249,00 Køb

Første Verdenskrig

kr. 25,00 Køb

HJERTET HAR ALTID DET SIDSTE ORD

kr. 249,00 Køb

Pavarotti deluxe boks

kr. 699,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.