Alle henvendelser behandles fortroligt.

vi anbefaler

Hver uge vælger redaktionen tv-klip og tweeter om interessant, sjovt eller overraskende familielivsstof fra andre medier.

Ugens video: Sjov video fra legepladsen. Uanset hvad vi tror på - spelt, øko, amning eller ej - så er vi først og fremmest forældre, lyder budskabet.

This parenting clip is brilliant…must watch to the end!!

Posted by Boys Germs on Wednesday, January 28, 2015

ugens feature

Særligt sensitive mennesker lider mere under en svær opvækst

Særligt sensitiv er et nedarvet personlighedstræk, præcis som fantasifuldhed, originalitet og ambition er det. Men det betyder ikke, at de skal pakkes ind i vat, lyder det fra kvinden bag begrebet, amerikaneren Elaine Aron

Kristine Bindslev

Sart og overfølsom eller fintfølende og subtilt registrerende?

I de senere år er der sket en voldsom vækst i antallet af mennesker, der definerer sig selv eller deres børn som særligt sensitive. Mange af dem har læst den amerikanske forfatter, psykolog og forsker Elaine Arons bøger, og i disse dage er hun i Danmark for at tale om begrebet.

”Særligt sensitiv er ikke et perfekt ord. Og folk har mange forskellige forestillinger om, hvad det vil sige,” lyder det fra forskeren.

I 1990'erne var hun ophavskvinde til begrebet: ”Highly Sensitive Person”, som på dansk blev til særligt sensitiv. Hun understreger, at mennesker hverken kan eller skal beskrives og forstås ud fra ét adjektiv, men ses i lyset af mange medfødte egenskaber og træk samt relationer, opvækst og omgivelser.

I dag sætter Elaine Aron sammen med den danske psykolog Lise August fokus på den sociale sensitivitet på et seminar i København.

De vil belyse kompleksiteten i et begreb, som er blevet genstand for en del erkendelsesmæssige aha-oplevelser, misforståelser og en omfattende...