Lisa1

Den hvide mands æresdrab

Hvert år bliver seks-syv kvinder dræbt i Danmark af deres danske partner eller tidligere mand – ofte på grund af jalousi, ydmygelse og såret stolthed. Sådan en sag udspillede sig i Herlev i julen 2010. Historien begynder med en lille piges drøm om den perfekte kernefamilie





prolog

Solen gennemborede det tunge skydække på årets første dag i 2011 og smeltede sig ind i de snemasser, som havde hobet sig op under de seneste ugers usædvanligt kolde julevejr. Det var lørdag, og en hundefører fra Københavns Vestegns Politi holdt fri med sin familie i Ballerup nordvest for København. Med tjenestehunden liggende ved sine fødder sad han i sin varme stue og nød tilværelsen, da hustruen afbrød hans dagdrømmeri.

”Hvordan kan du sidde her og slappe af, når I ikke har fundet hende endnu?”, spurgte hun og hentydede til den sag, der havde været på forsiden af formiddagspressen hele ugen.

Lisa Sofie Engelhardt Andersen, en 37-årig enlig mor fra Herlev, var forsvundet fra sin lejlighed kort før jul, og politiet mistænkte ekskæresten Jimmy Paaske for at have slået hende ihjel. Uden et lig var det dog svært at bevise noget. Eftersøgningen havde været koncentreret omkring et område nær Herlev Rideskole, hvor to vidner kort før midnat den 22. december havde set en person trække noget menneskelignende ud af en bil og hen over vejen. Men alle spor efter hændelsen lå dækket under en tyk dyne af sne.

Rideskolen lå bare få kilometer fra det sted, hvor hundeføreren nytårsdag sad og nød livet i sin stue. Og da han ikke rigtig kunne argumentere mod hustruens spørgsmål, besluttede de to i fællesskab at lave en familieudflugt ud af det. Konen og børnene ville se på heste, mens manden og hunden kunne snuse lidt rundt i området. Hunden skulle alligevel luftes, og så kunne den jo lige så godt gøre sig nyttig.

brik9

De hvide staldbygninger og hestefolden lå i udkanten af et lille skovstykke, og hustruen pegede ind mellem træerne.

”Jeg ville altså grave hende ned i skoven, hvis det var mig, der havde gjort det,” sagde hun.

Endnu engang lyttede hundeføreren til sin kones ord. Og efter ganske kort tids søgen i den sjappede skovbund stoppede tjenestehunden op og gav hals.




istapper


10 års danske kærestedrab


Grafik drab

I alt 68 kvinder er blevet dræbt af deres etnisk danske partner eller ekspartner de seneste 10 år.

Opgørelse på baggrund af hjemmesiden "Drabssager i Danmark" samt diverse avisartikler fra perioden 2005-2014


Lisa Sofie Engelhardt Andersens familie og venner kan ikke længere lide sne. Eller jul eller nytår. Det har de ikke kunnet siden den usædvanligt kolde decemberdag i 2010, hvor den høje, slanke kvinde med de store, grågrønne øjne og lange, mørke lokker forsvandt og aldrig mere blev set i live.

Dette er Lisa Sofie Engelhardt Andersens historie. Men fortællingen kunne lige så vel have handlet om Mia Sommer, Lene Travn Larsen, Jane Møller Hansen, Jeanette Larsen, Monika Skærbæk Olsen, Connie Christiansen, Anne Pedersen eller en af de øvrige 60 kvinder, som inden for de seneste 10 år er blevet dræbt af deres ærkedanske partner eller ekspartner. Og så er de uopklarede sager og mislykkede drabsforsøg endda ikke talt med.

Modsat hvad mediebilledet kan give indtryk af, står gammeldanskere bag 7 ud af 10 drab herhjemme, og danske mænds mord på nuværende eller tidligere kærester udgør en af hovedgrupperne.

Jalousidrab, hævndrab eller familietragedier bliver sagerne typisk kaldt hos politiet og i pressen, men man kunne også betegne dem den hvide mands æresdrab. For den altdominerende grund til drabene på kvinderne er, at deres nuværende eller tidligere partner føler sig personligt ydmyget, hånet eller trådt på i en grad, så det krænker deres selvbillede, mandighed og stolthed. Eller ære, om man vil. Dermed minder de følelsesmæssige årsager til drabene om dem, man kender fra de traditionelle æresdrab, som fra tid til anden finder sted i stærkt patriarkalske indvandrergrupper.

For de danske mænd går det oftest galt, når kvinden finder en ny mand eller vil skilles. Den jalousi og ydmygelse har mændene svært ved at kapere, og det kan gå grueligt galt, som det gjorde den aften i Herlev for knap fire år siden.

brik1

Lisa Sofie Engelhardt Andersen ønskede aldrig at leve livet farligt. Tværtimod. Sofie, som familien kaldte hende, var en stille, forsigtig og lidt usikker pige, som havde det bedst med at sidde alene og sy, male eller lege med trylledej.

Hun blev født den 3. januar 1973 og havde en temmelig rodløs barndom. Forældrene var skilt, og Sofie og hendes tre søskende havde hver deres far. Hver gang moderen begyndte at kede sig, pakkede hun hele huset ned i flyttekasser, og Sofie nåede at gå i folkeskole syv steder i Køgeområdet og Frederikshavn, før hun forlod 9. klasse.

brik2

Hun var en begavet, samvittighedsfuld og smuk pige, men alligevel var hendes selvtillid lav. En overgang stoppede hun endda helt med at spise, fordi en enkelt fyr havde kaldt hende tyk.

Måske på grund af den turbulente opvækst begyndte hun tidligt at drømme. Om tryghed, om stabilitet og om at finde en mand, som hun kunne skabe en kernefamilie sammen med.




Vinterblad


gerningspersonernes herkomst


Grafik herkomst

Knap 80 procent af alle drabsofre er etnisk danske.

Kilde: Justitsministeriets rapport fra 2014: "Drab i Danmark 2008-2011"


Hun mødte ham, da hun var 21 år og begyndte at arbejde på Crown Seaways – et blåhvidt, 170 meter langt cruise-skib, som dagligt fragtede over 1700 passagerer frem og tilbage mellem Oslo og København. Hun var stewardesse, han var steward. Hun skænkede champagne til færgens fineste passagerer og holdt orden i de mest luksuriøse kahytter, han redte køjer i skibets øvrige værelser og vaskede op i køkkenet. Efter et halvt år blev Sofie kæreste med den 11 år ældre, spinkle Jimmy med det mørkblonde hår og de smalle, blå øjne.

De andre stewarder og stewardesser havde svært ved at se, hvordan de to passede sammen. Sofie opfattede de som ordentlig og pæn, men også naiv og godtroende, mens de så Jimmy som dominerende, manipulerende og opfarende. Flere gange fik han skriftlige advarsler og til sidst en fyreseddel, fordi hans temperament var løbet af med ham.

De personlighedstræk går igen ved mænd, som slår deres partner ihjel. Mange er nærtagende, narcissistiske og temperamentsfulde, mens andre kan skjule frustrationerne bag en rolig, selvsikker facade i årevis, indtil den dag de mister kontrollen. De kommer fra alle samfundslag, men har typisk haft en disharmonisk barndom, som gør dem ustabile og ude af stand til at håndtere modgang.

Jimmys opvækst havde også været rodet. Hans mor havde haft mange forskellige kæresteforhold, og ligesom Sofie var han flyttet og havde skiftet skole adskillige gange.

På flere måder mindede de to om hinanden. Ingen af dem deltog i fester og drukture med kollegerne, når færgen lå i havn. Sofie sparede hele sin løn op til en dag at kunne udleve sin drøm om det lykkelige, stabile familieliv, og stabilitet var netop, hvad han gav hende. Han så aldrig til andre pigers side, ville kun have Sofie. Han forsvarede hende straks, hvis nogen generede hende, og han gav hende en følelse af at være noget værd.

Men han blev jaloux, så snart andre mænd nærmede sig hende det mindste. Og flere gange hørte kollegerne ham sige, at han aldrig ville acceptere, hvis hun fandt en anden.


hovedmotiv for drab


Grafik herkomst

Kilde: Justitsministeriets rapport fra 2014: "Drab i Danmark 2008-2011" (i alt 168 drab fandt sted i perioden). I knap hver femte drabssag var motivet ukendt.


Jalousi er en af de stærkeste følelser, et menneske kan bære rundt på. Kærlighed og lidenskab er tæt knyttet til følelsen af at besidde noget, eje noget, føle ret til noget. Og når ens ejendomsret bliver krænket, kan man opfatte det som tyveri, et angreb på ens person og ens selvbillede.

Jalousi og konflikter mellem partnere har i årevis været de motiver, der har fyldt mest i drabstallene. De har formentlig eksisteret siden tidernes morgen og har til en vis grad også været socialt accepteret.

Tankegangen om øje for øje, tand for tand – og et gennemboret hjerte for et knust – herskede langt op i middelalderen, og først i 1100- og 1200-tallet forsøgte man med landskabslovene og manddrabsforordningen at begrænse hævndrab og jalousimord. Dels ved at lade gerningsmanden betale bod til den forurettedes familie i stedet for selv at blive dræbt. Dels ved at definere ved lov, hvad et ægteskab egentlig var, og hvilke pligter og rettigheder, der fulgte med. Hidtil havde de mere løsagtige kæresteforhold nemlig også været en udløsende faktor for mange misforståelser, forviklinger og tilfælde af jalousi og hævn.

I dag er Danmark et af de 10 europæiske lande med lavest drabstal per indbygger – for hver million danskere bliver cirka syv slået ihjel hvert år.




Sne1


gerningsstedet


Grafik hjemmet

Langt de fleste mord sker i hjemmet. Ni ud af ti kvindemord finder sted i offerets hjem, hos gerningsmanden eller i parrets fælles hjem. For mænd gælder det to ud af tre.

Kilde: Justitsministeriets rapport fra 2014: "Drab i Danmark 2008-2011"


Til en nytårsfest på vej ind i år 2000 mærkede Sofie for første gang kærestens voldsomme temperament på sin krop. Allerede efter et halvt år som kærester var de flyttet sammen, først i rækkehus i Herlev, siden i parcelhus i Ballerup. Udadtil havde de klaret sig fint. Hun havde fået job som klinikassistent hos en tandlæge i Herlev, han som it-koordinator ved Københavns Kommune. Men de havde lukket sig stadig mere om sig selv og så kun enkelte kolleger og familiemedlemmer.

Mange af dem havde det indtryk, at Sofie konstant gik på listesko for ikke at gøre noget forkert. Hun hviskede til vennerne, når hun kritiserede Jimmy, og virkede generelt usikker og kuet, syntes de.

Helt skævt gik det den nytårsaften på vej ind i det nye årtusinde. Kombinationen af alkohol og en mindre kontrovers fik Jimmys temperament til at koge over. Først gik han amok på sin svigerindes kæreste, så tog han kvælertag på Sofie, indtil han blev bremset. Episoden forskrækkede alle i Sofies familie. De ville have hende ud af forholdet og tvang hende til at vælge mellem dem og ham. Hun valgte Jimmy.

I forhold med fysisk eller psykisk vold veksler følelserne typisk mellem ømhed, frygt og vrede. Volden starter ofte i det små og udvikler sig over tid, så ofrenes selvværd og grænser langsomt bliver brudt ned. Det gør dem forvirrede og usikre og holder dem tilbage fra at forlade det usunde forhold. Samtidig frygter mange – med rette – konsekvenserne ved at gå fra den voldelige partner.

brik6



Sne4


drab i danmark


Grafik landsdele

Her var ofre for drab bosat på drabstidspunktet. Cirka 1/3 i Jylland og i Københavnsområdet.

Kilde: Justitsministeriets rapport fra 2014: "Drab i Danmark 2008-2011"


Sofie var også utryg ved at gøre det forbi med Jimmy. Hun brød med ham i 2009, da de havde været kærester i 15 år. Siden episoden med kvælertaget havde Sofie ellers ikke fortalt vennerne og familien om, at der skulle have været flere overgreb, og Jimmy havde holdt sig fra alkohol til samtlige familiefester. Sofies barndomsdrømme om kernefamilien var desuden rykket et skridt nærmere: I 2006 var parret blevet stolte forældre til en rask dreng.

brik20

Men i samme periode var det gået ned ad bakke for Jimmy. Han havde fået konstateret sukkersyge, og da han ikke havde taget sin insulin regelmæssigt, var han blevet så skidt, at han dårligt havde kunnet foretage sig noget. Han var røget på dagpenge, og Sofie havde måttet passe hus, barn og job. Det havde tæret på parforholdet. Derfor var de blevet enige om at flytte hver til sit.

brik11

For Sofie sluttede forholdet der. Hun genoptog kontakten med flere i familien, og mange oplevede, at hun blomstrede op. Jimmy viste sig også fra sin bedste side i begyndelsen. Hjalp hende med at sætte hendes nye lejlighed i Herlev i stand og oprettede endda en datingprofil for hende på nettet.

Men efter kort tid forsøgte han at vinde hende tilbage. Det var Sofie bestemt ikke interesseret i. Hun var forelsket i den ejendomsmægler, som havde solgt deres hus i Ballerup, og hun var rædselsslagen for, at Jimmy skulle opdage det. En dag sagde hun til sine kolleger på tandklinikken, at de skulle kigge i baghaven, hvis hun pludselig forsvandt.




Sne5


drab fordelt på køn


Grafik Kvinder mænd

Cirka 40 procent af alle mord i Danmark går ud over kvinder.

Kilde: Justitsministeriets rapport fra 2014: "Drab i Danmark 2008-2011"


Onsdag den 22. december 2010 var den koldeste dag i Danmark i 23 år med temperaturer under 20 minusgrader. Der var snestorm, og medierne berettede i døgndrift om veje, der var i risiko for at lukke op mod juledagene.

Sofies storesøster fulgte vejrudsigten nøje. Hun boede på landet, hvor snemasserne hurtigt føg de små markveje til, og hendes gæster skulle jo gerne kunne komme frem til jul. Sofie og hendes fire-årige søn skulle holde juleaften i landejendommen. Storesøsteren undrede sig over, at hun ikke havde hørt fra dem – det lignede ikke Sofie.

brik16

Lillejuleaften redte storesøsteren senge op til gæsterne, gjorde rent i huset og pyntede juletræ. Hun ringede til Sofie flere gange i løbet af dagen, men mobilen gik hele tiden direkte på telefonsvarer.

Næste morgen stod hun tidligt op for at gøre juleanden klar og rydde sne. Aftalen var, at gæsterne skulle komme klokken 12, men over middag havde de stadig ikke givet lyd fra sig. Da blev storesøsteren for alvor nervøs.

Hun satte sig i bilen og kørte over de små markveje, videre i retning mod København og standsede ved de gråsorte boligblokke ved Melissahaven i Herlev. Bankede på ved nummer tre og ventede. Ikke en lyd slap ud fra Sofies lejlighed, som var mørklagt af nedrullede gardiner.

Fuld af bange anelser satte søsteren kurs mod en af de andre boligblokke, hvor Jimmys bror boede. Hun ville høre, om han vidste noget. På vejen mødte hun både Jimmy, sønnen og Jimmys bror, som rystede voldsomt over hele kroppen. De kendte intet til Sofies forsvinden, sagde de, men nu var storesøsteren oprigtig bange. Klokken 12.46 fredag den 24. december 2010 ringede hun til Københavns Vestegns Politi og meldte sin lillesøster savnet.

brik18

Betjentene tog straks anmeldelsen alvorligt. Det var ikke naturligt, at en enlig mor ville stikke af fra sin søn og søster på selveste juleaften, så de kaldte en låsesmed op i den blåmalede, nedslidte opgang og fik ham til at bryde døren til Sofies lejlighed op. Julepynten glitrede fra hver en krog i stuen, og ved siden af Sofies bærbare computer på spisebordet stod der hjemmebagte julesmåkager og et glas cola. Men værelserne var helt mennesketomme. Der var ingen tegn på, at en forbrydelse skulle have fundet sted.

Med ondt i maven og politiet i røret den halve aften måtte storesøsteren holde jul med sin mand, datter og naboer. Men uden sin søster.




Sne7


offeret blev dræbt af


Grafik relation til morder

For kvindelige ofre gælder det, at 60 procent er blevet dræbt af nuværende eller tidligere partner Hos mandlige ofre, er kun 11 procent dræbt af nuværende eller tidligere partner.

Grafik relation til morder 2

Kilde: Justitsministeriets rapport fra 2014: "Drab i Danmark 2008-2011"


Ved langt de fleste drab kender offeret sin gerningsmand, og inden for de seneste år er over halvdelen af samtlige dræbte kvinder i Danmark blevet slået ihjel af deres nuværende eller tidligere partner. Derfor var det naturligt, at politiet hurtigt koncentrerede sig om Sofies ekskæreste Jimmy og om den ejendomsmægler, hun var forelsket i.

Sofies telefon havde været slukket siden den 22. december om aftenen. Det betragtede efterforskerne som gerningstidspunktet, hvis et lovbrud havde fundet sted – og de frygtede en forbrydelse af den værste slags.

Ejendomsmægleren havde et vandtæt alibi. Jimmy vaklede i sine forklaringer og rodede rundt i datoer og klokkeslæt. Det samme gjorde Jimmys mor. Pludselig kunne de dog samstemmende fortælle, at han havde været hos hende hele aftenen den 22. december og sovet på hendes sofa uden at forlade huset. Den forklaring mistede dog troværdighed, da politiet senere fandt et dokument på moderens computer, hvor Jimmy detaljeret havde beskrevet sin påståede færden i dagene 21. til 23. december.

brik15

Mistanken mod ham blev bestyrket, da to tyrkiske fætre efter jul ringede til politiet og fortalte, at de havde set noget usædvanligt den 22. december kort før midnat. De havde været ude at spille fodbold sent om aftenen og var på vejen hjem kørt forbi Herlev Rideskole, 1,8 kilometer fra Sofies lejlighed. Her havde de set en person trække et andet menneske ud af en Toyota Aygo, som holdt parkeret. En bil af netop det mærke ejede Jimmys mor. Og da efterforskerne undersøgte den nærmere, kunne de se, at både rattet, gearstangen, pedalerne og måtten i førersiden var sølet ind i mudder.

brik14

Efter den opdagelse finkæmmede både politi og frivillige eftersøgningshold området for spor i flere dage, men det kraftige snefald umuliggjorde arbejdet. Indtil tøvejret satte ind den 1. januar 2011, og en hundefører fra Ballerup brugte sin fridag på at gå tur i skoven med sin tjenestehund.




Sne6


drabsofres alder


Grafik alder køn

Ud af ovenstående 168 mord var ofrenes gennemsnitsalder 40-41 år på drabstidspunktet.

Kilde: Justitsministeriets rapport fra 2014: "Drab i Danmark 2008-2011"


Den helt store udgravning blev forberedt det sted i skovbunden, hvor hunden havde givet hals. Kriminalteknisk Afdeling afsikrede området, retsmedicinerne ventede i baggrunden, og Beredskabsstyrelsen satte lys op og kørte det jord og den sne væk, som forsigtigt blev fjernet bid for bid. Det blev en lang aften, hvor kulden fra den bundfrosne jord trængte op gennem fødderne på det arbejdende hold, som tømte den ene kop kaffe efter den anden for at opretholde en nogenlunde kropstemperatur.

Ved midnatstid kom gennembruddet. Først kom et par damestøvler til syne, siden en slank, mørkhåret kvinde iført en mudret hvid striktrøje og sorte bukser. Gennemsnitsalderen for kvindelige drabsofre i Danmark er 41 år. Lisa Sofie Engelhardt Andersen blev 37.

brik3



Sne12


drabsmetoder


Grafik metoder

Vold, kvælning eller kværkning er de hyppigste måder, kvinder bliver dræbt. De metoder udgør 40 procent af alle kvindedrab. Mænd bliver oftest dræbt af stikvåben eller skud.

Kilde: Justitsministeriets rapport fra 2014: "Drab i Danmark 2008-2011"


Hun blev bisat en kold januardag i 2011, og ceremonien foregik i den over 500 år gamle, røde murstenskirke i Herlev. Både familien Andersen og familien Paaske var til stede - dog uden Jimmy, som var varetægtsfængslet.

Obduktionen havde vist, at dødsårsagen var strangulatio manualis, drab ved manuel kværkning. Det er en af de hyppigste måder, mænd dræber kvinder i Danmark. Fund af dna på Sofies hænder og bryst havde vist sig med al sandsynlighed at stamme fra Jimmy. Og tilsvarende dna-spor fra Sofie var blevet fundet på Jimmys nye skijakke. Det var opsigtsvækkende, da han havde købt frakken, efter det tidspunkt hun forsvandt.

Sofie blev brændt, og familien lagde et billede af hendes søn ned i jordhullet sammen med urnen. Flere af de pårørende kastede misbilligende blikke på en gul papirlap, nogen havde klistret på en af bårebuketterne fra Paaske-familien. ”Og fra Jimmy” stod der på den.






Sne17




Epilog

Bag Jyderup Statsfængsels gule murstensvægge og rødt indrammede vinduer er 52-årige Jimmy Paaske i dag i færd med at afsone sin straf. Den 8. februar 2012 idømte Retten i Glostrup ham 12 års fængsel for at have overtrådt straffelovens § 237 og § 139, stk.1. Manddrab og usømmelig omgang med lig.

Han har nægtet sig skyldig hele vejen igennem. Sagt, at der aldrig var problemer med jalousi i forholdet. At han ikke tog kvælertag på hende den nytårsaften i 2000. At han ikke ville have hende tilbage. At hun ikke var bange for ham. At han ikke hænger sig i datoer og klokkeslæt og derfor skiftede forklaring. At mudderet i moderens bil stammer fra skovture med hans søn. Og at dna’et på Sofies krop skyldes, at de havde samleje, tre dage før hun forsvandt.

brik19

Et enigt panel på tre dommere og seks nævninge i sagen var dog ikke i tvivl om, at politiet havde fundet gerningsmanden. Derfor blev hans søn også tvangsfjernet og sat i familiepleje.

Alene i år er fem kvinder i alderen 31-49 år blevet dræbt af deres danske partner eller eks-kæreste. De mange sager er en evig påmindelse for Lisa Sofie Engelhardt Andersens venner og familie om den voldsomme begivenhed, som overgik dem i juledagene for knap fire år siden, og om den veninde, mor, datter og søster, de mistede. De har svært ved at lægge historien bag sig. Og de får stadig ondt i maven af jul, nytår og snevejr.



Brikker


foto & fakta


Tal og fakta i artiklen stammer fra: Justitsministeriets rapport ”Drab i Danmark 2008-2011” udgivet i 2014. Retsmediciner Jens Peder Hart Hansens undersøgelse ”Drab i Danmark 1946-1970”. Speciallæge og vicestatsobducent Peter Mygind Leths studie ”Drab i Syddanmark gennem 25 år”, 2010. Hjemmesiden drabssageridanmark.beboer2650.dk, der registrerer alle drabssager i Danmark fra 1879 og frem. Rapporten ”Global study on homicide 2011”, udarbejdet af United Nations Office on Drugs and Crime.

Desuden bygger artiklens baggrundsafsnit på interviews med: Unni Wikan, professor ved Oslo Universitet og en af verdens førende eksperter i æresdrab. Henrik Day Poulsen, psykiater ved Bispebjerg Hospital, der har metalundersøgt drabsmænd. Jørn Beckmann, professor, dr.med. og forhenværende klinikchef på Odense Universitetshospital. Peter Mygind Leth speciallæge og vicestatsobducent ved Syddansk Universitet. Asser Hedegård Thomsen, cand.med., der skal til at påbegynde ph.d. om de seneste 25 års drab i Danmark ved Aarhus Universitet. Nils Hybel, dr.phil. og forsker i æresdrab og blodhævn ved Københavns Universitet. Susanne Philipson, direktør ved Dannerhuset, der arbejder for ligeværd mellem køn og forhold fri for vold.

Alle fotos i artiklen: Scanpix.

Fotografer (i rækkefølge): Bax Lindhardt, Adam Sund, Jakob Dall, Jan Djenner, Miriam Nielsen, Jakob Dall, Heine Pedersen, Kennet Havgaard, Heine Pedersen, Jan Djenner, Stuart McIntyre, Bax Lindhardt, Politifoto, Thomas Vilhelm.

Grafik og video: Kim Schou. Værktøjer: Infogr.am, LooGix, SnagIt.


Historien om Lisa Sofie Engelhardt Andersen bygger på interviews med flere personer nær den dræbte. Personerne ønsker ikke at opgive navn af frygt for drabsmanden.

Artiklen bygger endvidere på vidneudsagn fra den dømte Jimmy Paaske samt 16 andre vidner, der alle figurerer i domsbogen fra Retten i Glostrup. Oplysningerne er krydstjekket med kriminalassistent Arne Woythals beskrivelse af politiets arbejde med sagen i Dansk Politiidrætsforbunds årsbog ”Nordisk Kriminalreportage 2013”.

Den dømte i sagen, Jimmy Paaske, er blevet tilbudt at medvirke i artiklen, men er ikke vendt tilbage.


Sne17



Del artiklen med dine venner:


10 års kærestedrab i Danmark