Hjælpepræst fra Burundi: I er så ensomme i jeres tro

Christophe Ndikuriyo er hjælpepræst ved de internationale gudstjenester, der holdes en gang om måneden i ...

Christophe Ndikuriyo er hjælpepræst ved de internationale gudstjenester, der holdes en gang om måneden i Jelling Kirke og Løget Kirke ved Vejle. Her ses han sammen med sognepræst Birgitte Rosager Møldrup. - Foto: Palle Peter Skov/Scanpix

Hjælpepræst Christophe Ndikuriyo flygtede fra Burundi, da hutuer og tutsier slog hinanden ihjel. I Danmark savner han en kirke, der klart støtter ikke-vold og tilgivelse

Da terroren ramte i København for et år siden, oplevede Christophe Ndikuriyo noget nyt. Mange danskere søgte spontant inden for i landets kirker, tændte lys og søgte fællesskabet i kirkerummet.

Normalt er det ellers ikke kirkerne, der lader til at være danskernes foretrukne samlingssted, og teologen fra Burundi undrede sig: Hvorfor opsøger mange her i landet kun Gud, når der sker frygtelige ting? Hvorfor ikke gå i kirke og bede eller spørge Gud om råd og vejledning, inden der sker en katastrofe?

”Fra de afrikanske kirker er jeg vant til, at kirken altid danner ramme for et stort og varmt fællesskab, og hvor alene det, at man er kristen, automatisk giver dig en lang række brødre og søstre, der er sammen med dig - både i medgang og i modgang. I Danmark oplever jeg derimod, at I er så private med jeres tro, at den først bliver synlig, når ulykken rammer. Og selv når I så søger kirken, er det jo også som privatpersoner, I er til stede,” siger Christophe Ndikuriyo.

Han kom til Danmark for knap fem år siden og bor i dag lidt uden for Vejle i et lille hvidt hus sammen med sin kone og deres fire børn.

Med

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.