Julekalender 11. december: 10.000 børn sender ønskeliste til julemand

Massoud Fouroozandehs bog "Den forbudte frelse" fortjener at blive anbefalet og læst, skriver Thomas Fischer-Nielsen.

Foto: THOMAS PETER Denmark / Scanpix

relevante temaer

Trænger du til et åndehul i juletravlheden? Her får du en ny, sjov vinkel på julen hver dag i december. Værsgo' og åbn dagens låge!

11. DECEMBER I Kristeligt Dagblads julekalender med skæve indslag omkring julen, kan du i dag læse om de mange ønskerlister fra børn, der har fået julemanden til at flytte postadresse. Desuden får du dagens opskrift på grønlangkål.
I 2009 sendte 10.000 danske børn deres ønskeliste til Julemanden. Takket være de mange breve har Julemanden nu fået sit helt eget postcenter på Tietgensgade i hovedstaden adressen er Julemandens Postcenter, 0900 København C.

Hans gamle postkontor på Rensdyrvej 1 i København var simpelthen blevet for småt. Så hvis man vil være helt sikker på, at ønskelisten når frem til selveste Julemanden, kan man med fordel skrive den adresse på kuverten.

Hvis man alligevel er kommet til at skrive Grønland eller Julemanden på sit brev, så skal man ikke fortvivle ønskerne skal nok nå frem til Julemanden til sidst.

Grønland har nemlig været så betænksomme at videresende alle de danske breve til Julemandens postcenter. På den måde kan man være sikker på at få et brev tilbage alligevel.


1 pakke frossen grønkål eller 2 grønkålsstokke
2 spsk olie
3 spsk hvedemel
3-4 dl fløde 9%
Sukker, salt, peber

FREMGANGSMÅDE
Grønkålsstokkene ribbes, skylles og koges næsten møre i vand tilsat salt, 10-15 min. Sættes til afdrypning. Fedtstof og mel varmes op under omrøring i en gryde og fløden tilsættes lidt ad gangen under piskning til en tyk afbagning.

Rør kålen i saucen og lad det koge godt igennem.
Smag til med lidt sukker, salt og peber.
Server grønlangkålen til fx medister, glaseret skinke, hamburgerryg eller frikadeller.

Historie
Grønlangkål til jul er en tradition, der oprindeligt havde sin udbredelse i Sønderjylland.
1 gås (4-5 kg.) Salt, peber, 5 dl. bouillon/vand, 500 g. æbler, 200 g. svesker.

LÆS OGSÅ:

1. DECEMBER
2. DECEMBER
3. DECEMBER
4. DECEMBER
5. DECEMBER
6. DECEMBER
7. DECEMBER
8. DECEMBER
9. DECEMBER
10. DECEMBER

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Efterår på Sicilien

kr. 9.598,00 Køb

Pinell Go, Hvid - DAB/DAB+ og FM-radio

kr. 1.799,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, sort

kr. 599,00 Køb

Strauss - Complete Operas

kr. 679,00 Køb

TILGIVELSENS BOG

kr. 249,00 Køb

HJERTET HAR ALTID DET SIDSTE ORD

kr. 249,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.