14. DECEMBER: Kristeligt Dagblads julekalender er i år et åndehul i decembers juletravlhed. Hver dag præsenterer vi et lille, skævt indslag om julen, der får pebernødderne til at glide hurtigere ned. Årets tema er julemad, men nisserne har været på spil og har et par gange om ugen skiftet julemaden bag dagens låge ud med et morsomt billede, en sjov video eller en anekdote fra dengang, julen endnu ikke var af lave. Dagens åndehul slutter altid med lækker juleopskrift.
Mange steder i Asien fejrer man efterhånden også julens højtider. Få et glimt af, hvad man spiser og hvordan julen fejres i Kina, Thailand og Japan.
DAGENS JULEOPSKRIFT:
Vegetarer skal også mærke det er jul: Nøddesteg
*100 gr hasselnødder
*100 gr mandler
*50 gr kastanjer
*100 gr gulerødder
*100 gr selleri
*100 gr rødbeder
*basilikum,
*salvie,
* estragon
*olivenolie
*250 gr champignon
Det hele rives fint og blandes op med basilikum, salvie, estragon og lidt olivenolie. Hvis blandingen er for tør blandes der lidt bouillon i. Kommes i en smurt form med smurt bagepapir og bages ved 180 grader i 1 time.
Kilde: Maduniverset
Stegen kan serveres med kål, rødbeddesalat, kartofler og evt. champignon-sauce og svesker
LÆS OGSÅ:
1. DECEMBER
2. DECEMBER
3. DECEMBER
4. DECEMBER
5. DECEMBER
6. DECEMBER
7. DECEMBER
8. DECEMBER
9. DECEMBER
10. DECEMBER
11. DECEMBER
12. DECEMBER
13. DECEMBER