Julekalender 6. december: 7 tossede måder at drikke julen ind på

Folkekirken er forpligtet til at lytte til Christiansborg, skriver Karen M. Larsen.

En gruppe mænd fra borgerskabet drikker efter julemiddagen ved en julefest i England i 1881. Foto: Liszt Collection

Hagia Sophia i Istanbul, Tyrkiet. En af Den ortodokse kirkes vigtigste centre, indtil Konstantinopel blev erobret af Osmannerne i 1453. Katedralen er i dag museum.

Hviderussiske kvinder klædt i hviderussiske folkedragter synger og drikker vodka på "Koliaday", en traditionel festdag som efterhånden er gledet sammen med jul og nytår. Foto: VIKTOR DRACHEV Denmark / Scanpix

Mange kirker har anskaffet sig en lysglobe, hvori de besøgende kan tænde et lys i forbindelse med deres bøn. Foto: bymission.no.

En skovarbejdet fra Rusland nyder en forfriskning og en lille én i sin pause. Skål og glædelige jul Foto: Smirnov Vladimir Denmark / Scanpix

Folkekirken er ikke kun i kontakt med sine medlemmer om søndagen. Fester og events hører også med i rækken af aktiviteter. På billedet ses Ejstrup kirke.

Under novembers julemarked i Hamburg er glöggen i centrum. Og serveres i meget store krus Foto: MALTE CHRISTIANS Denmark / Scanpix

Var det Coca Cola, der opfandt julemanden? Reklame for Coca Cola i amerikansk tidsskrift i 1952.

En garuda-løve er en blanding af en fugl og en løve.

Den kære gamle julemand har i hvert fald også reklameret for andre drikke. Engelsk reklame for Cain's Special Øl fra 1909. Julemanden kører med øltønderne fra bryggeriet, som ses bagerst i billedet. Foto: The National Archives

Amerikanske slaver i Virginia får også lov at mærke, at det er jul. På juledag trakteres de med at glas æbletoddy Foto: Mary Evans Picture Library

relevante temaer

BILLEDSERIE Trænger du til et åndehul i juletravlheden? Her får du en ny, sjov vinkel på julen hver dag i december. Værsgo' og åbn dagens låge!

6. DECEMBER

Kristeligt Dagblads julekalender er i år et åndehul i decembers juletravlhed. Hver dag præsenterer vi et lille, skævt indslag om julen, der får pebernødderne til at glide hurtigere ned. Årets tema er julemad, men nisserne har været på spil og et par gange om ugen skiftet julemaden bag dagens låge ud med et morsomt billede, en sjov video eller en anekdote fra dengang, julen endnu ikke var af lave. Dagens åndehul slutter altid med lækker juleopskrift.

I dag viser vi, at man kan drikke julen ind på mange måder. Dog er det ikke alle inddrikningerne, redaktionen kan anbefale! Sidst en opskrift på engelsk julepunch- hvis man alligevel vil prøve.

Ingredienser:
7 1/2 dl.vand, 4 appelsiner i skiver, 2 citroner i skiver, 75 g.lyse rosiner, 225 g.sukker, 2 helkanel, 2 helkardemomme, 1 hel ingefær, 2 tsk.hele nelliker, 1 muskatnød, 7 1/2 dl.rødvin, evt. lidt snaps

Skyl frugterne grundigt og bland derefter alle ingredienserne i en gryde og lad dem små simre i 40-50 min. Hæld blandingen i en skål - gennem en si - og lad den stå og afkøle lidt. Sæt den derefter i køleskabet. Inden bowlen skal serveres bringes den i kog sammen med rødvinen og evt. lidt snaps.

Servering:
Serveres dampende hed. Pyntes med fine tynde appelsinskiver - 1-2 skiver pr. person.

LÆS OGSÅ:

1. DECEMBER
2. DECEMBER
3. DECEMBER
4. DECEMBER
5. DECEMBER
6. DECEMBER
7. DECEMBER

Marie Louise Poulsen

Studerer Moderne Kultur og Kulturformidling ved Københavns Universitet. Studier i Mediesociologi og Kommunikation ved Lunds Universitet 2009.Bachelor i Litteraturvidenskab ved Københavns Universitet 2009.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

HJERTET HAR ALTID DET SIDSTE ORD

kr. 249,00 Køb

Efterår på Sicilien

kr. 9.598,00 Køb

Den tyske hemmelighed - dokumentarfilm

kr. 179,00 Køb

Bachs mesterværker

kr. 699,00 Køb

Leonard Bernstein Collection. Vol. 1.

kr. 799,00 Køb

Mød Peter Høeg

kr. 65,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.