Julekalender 7. december: Fugle og flæsk dominerer juleaften

relevante temaer

Trænger du til et åndehul i juletravlheden? Her får du en ny, sjov vinkel på julen hver dag i december. Værsgo' og åbn dagens låge

7. DECEMBER

Kristeligt Dagblads julekalender er i år et åndehul i decembers juletravlhed. Hver dag præsenterer vi et lille, skævt indslag om julen, der får pebernødderne til at glide hurtigere ned. Årets tema er julemad, men nisserne har været på spil og et par gange om ugen skiftet julemaden bag dagens låge ud med et morsomt billede, en sjov video eller en anekdote fra dengang, julen endnu ikke var af lave. Dagens åndehul slutter altid med lækker juleopskrift.

I dag kan du gætte på, hvor mange penge vi bruger på kalkun i december måned - og hvis du ikke lige ramte rigtigt, kan du trøste dig med en en dejlig opskrift på gåsesteg

Selvom en gennemsnitshusstand bruger 2.084 procent mere på hele kalkuner i december og kun 576 procent mere på gæs og ænder, så bruger hver husstand kun 8 kr. på kalkuner, men 34 kr. på ænder og gæs.

På ribbensteg og flæskesteg bruger en husstand 22 kr. Vi bruger 58 procent mindre på oksesteg, 63 procent mindre på kalvesteg, 66 procent mindre på wienerschnitzel og 83 procent mindre på lammekølle for bare at tage nogle eksempler fra køledisken.

LÆS OGSÅ:
Så meget forurener og forbruger du i julen


Ingredienser:
1 gås (4-5 kg.)
salt
peber
5 dl. bouillon/vand
500 g. æbler
200 g. sveskerGnid den istandgjorte gås ind- og udvendigt med salt og peber. Fyld den med skrællede æblebåde og svesker. Luk åbninger med kødpinde.

Læg gåsen på risten over bradepanden med brystet opad og sæt den i en kold ovn ved 160 grader C. Når gåsen er brunet (det tager ca. 45 minutter) tilsættes den kogende bouillon. Så passer gåsen sig selv i 3 1/2 - 4 timer, alt efter hvor stor den er. Når lårene nemt kan vrides er gåsen mør.

Hæld skyen fra, skum fedtet af og jævn saucen med en smørbolle. Giv saucen lidt kulør og smag til med salt og peber.

Tips:
Generelt kan man sige at gås steges som en and. Bare man tager hensyn til vægten så skulle det lykkedes for alle. Alt efter temperament kan man så pynte gåsen med flag i maven og hvide manchetter om benene.
Kilde: www.dk-kogebogen.dk

LÆS OGSÅ:

1. DECEMBER
2. DECEMBER
3. DECEMBER
4. DECEMBER
5. DECEMBER
6. DECEMBER
7. DECEMBER
8. DECEMBER
9. DECEMBER

Marie Louise Poulsen

Studerer Moderne Kultur og Kulturformidling ved Københavns Universitet. Studier i Mediesociologi og Kommunikation ved Lunds Universitet 2009.Bachelor i Litteraturvidenskab ved Københavns Universitet 2009.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, sort

kr. 599,00 Køb

Strauss - Complete Operas

kr. 679,00 Køb

"Eksistens. Hvor går vi hen?". Læserophold på Rønshoved Højskole

kr. 2.595,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, hvid

kr. 599,00 Køb

Efterår på Sicilien

kr. 9.598,00 Køb

Pavarotti deluxe boks

kr. 699,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.