Julekalender 9. december: Det skrev Kristeligt Dagblad for 100 år siden

Imam vil have kvinder til at gå med slør, der dækker det ene øje. -

Minearbejder Svensson blev i 1911 bestjålet af en mystisk kvinde. Læs om dette og meget mere i dagens udgave af julekalenderen. Foto Foto: . / Stock.xchng

relevante temaer

Trænger du til et åndehul i juletravlheden? Her får du en ny, sjov vinkel på julen hver dag i december. Værsgo' og åbn dagens låge!

9. DECEMBER Hver fredag i før jul kan du læse, hvad avisen skrev i december 1911. I dag om minearbejder Svenson, som bliver bestjålet af en letlevende dame. Til slut en opskrift på risengrød.

Kriminalretten dømmer
For nogle Dage siden traf en nylig fra Amerika hjemmekommen svensk Minearbejder Svensson en letlevende Dame, som i et Biografteater Tegnebogen fra ham den indeholdt 100 Kr. i Kontanter samt en Check paa 7.500 Kr. Pengene soldede hun op , og Checken rev hun i stykker. Retten idømte hende i Lørdags 8 Maaneders Forbedringshusarbejde.

Et Bud fra Stenhugger Nielsen paa Fælledvejen blev forleden sendt i Byen for at hæve ca. 1.000 Kr. i Banken samt at inkassere en Regning paa 165 Kr., hvilket Beløb han sammen med en kammerat soldede op. I Lørdags idømte Kriminalretten dem henholdsvis 120 og 40 Dages Fængsel paa sædvanlig Fangekost

Annonce:
Om Bona Plantemargarine skrives: Vi anvender daglig Bona Plantemargerine her paa Skolen og finder Kvaliteten fortrinlig. Den egner sig udmærket til saavel til Bordbrug som til Bagning og Stegning, og vi kan absolut anbefale den til enhver Husmoder. Den Surske Husmoderskole. Faas i alle smørforretninger, Mejerier og Viktualieforretninger.

Vand og ris bringes i kog i en tykbundet gryde. Koges ved jævn varme og under omrøring i 2 minuttter. Så tilsættes mælken og grøden koges ved svag varme og under konstant omrøring i 10-12 minuter. Der lægges låg på og grøden koges færdig. Det varer ca 25-30 minutter. Der skal røres i grøden indimellem. Så er grøden færdig og stilles i køleskabet til næste dag.

LÆS OGSÅ:

1. DECEMBER
2. DECEMBER
3. DECEMBER
4. DECEMBER
5. DECEMBER
6. DECEMBER
7. DECEMBER
8. DECEMBER

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Anna Netrebko og Plácido Domingo: "Jeanne d'Arc"

kr. 189,00 Køb

Første Verdenskrig

kr. 25,00 Køb

STYRK DIT BARNS KARAKTER - et forsvar for børn, barndom og karakterdannelse

kr. 249,00 Køb

Bachs mesterværker

kr. 699,00 Køb

Mød Desmond Tutu og hans datter Mpho Tutu

kr. 70,00 Køb

Den tyske hemmelighed - dokumentarfilm

kr. 179,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.