Flertal vil opgøre kristenforfølgelse på asylcentre

Et flertal uden om regeringen efterlyser kontrol med religiøs forfølgelse på asylcentre. Regeringen afviser

Myndighederne skal tage det alvorligt, når beboere på landets asylcentre bliver overfaldet eller chikaneret på grund af deres tro.
Myndighederne skal tage det alvorligt, når beboere på landets asylcentre bliver overfaldet eller chikaneret på grund af deres tro. Foto: Scanpix.

Myndighederne skal tage det alvorligt, når beboere på landets asylcentre bliver overfaldet eller chikaneret på grund af deres tro.

Det mener et flertal af partier, som nu efterlyser kontrol med religiøst betingede overfald på centrene. Det sker, efter at Kristeligt Dagblad i går kunne fortælle, at der med jævne mellemrum dukker sager om vold eller chikane mod kristne op på asylcentre, men at der intet overblik er over problemets omfang eller udvikling.

En rundringning, Kristeligt Dagblad har foretaget, viser således, at Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Venstre, SF og Enhedslisten ønsker, at Udlændingestyrelsen og asylcentrene begynder at registrere religiøst motiveret vold, trusler og chikane.

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen er utilfreds med, at man ikke holder bedre øje med de religiøse forfølgelser.

”En effektiv måde at nedtone et problem på er, at man ikke holder øje med udviklingen. Man fristes til at tro, at det er noget, man bevidst skjuler. Det er da helt på sin plads, at man laver en opgørelse over overfaldene mod kristne,” siger han.

Den holdning bakker Enhedslisten op om:

”Det vil være yderst relevant, at man løbende opgør, hvor mange episoder der er, og at man registrerer hate crimes, som der er tale om med religiøst motiverede overfald. Helt på samme måde som vi generelt i samfundet beder politiet registrere hate crimes, så vi løbende kan reagere, hvis problemet udvikler sig,” siger integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Også oppositionens største parti Venstre ønsker en registrering af de religiøse overfald.

”Jeg hører i større og større omfang om problemet, og for at man kan begrænse det, bliver man nødt til at vide, hvor udbredt det er,” siger retsordfører Karsten Lauritzen, der vil stille spørgsmål til justitsministeren og bede om en redegørelse i sagen.

Han skal dog ikke regne med opbakning fra regeringen, hvor både Radikale Venstre og Socialdemokraterne er imod forslaget.

”Det er politiet, der registrerer hate crimes. Det er ikke det, vi mener, asylcentrene skal bruge ressourcerne på,” siger Socialdemokraternes integrationsordfører Mette Reissmann.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Justitsminister Karen Hækkerup (S).