Kort nyt

VIBORG Hærvejen er en af Danmarks mest populære vandreruter. Den snor sig ned gennem Jylland fra Viborg i Midtjylland til Padborg ved den dansk-tyske grænse, og nu er det muligt at få et godt overblik over overnatningsmuligheder undervejs. I 14 videoer, der kan ses på internettet, bliver de såkaldte hærvejsherberger langs vandreruten introduceret ét for ét med små interviews med ejerne samt billeder af sovesale og køkkenmuligheder. ”Bestyrelsen for Foreningen Herberger langs Hærvejen har besluttet at intensivere markedsføringen af herbergerne ved at lave videooptagelser og interviews på alle herbergerne, ligesom en sammenfattende video for hele Hærvejs-strækningen vil blive produceret,” skriver pilgrimspræst i Aarhus Stift Elisabeth Lidell i en præsentation af projektet. Videoerne fra herbergerne kan ses på You-Tube-kontoen ”Herberger Langs Hærvejen”.

SØNDERBORG 2014 er 100-året for Første Verdenskrigs udbrud. Derfor vil der i Sønderborg i dagene søndag den 3. august og mandag den 4. august blive holdt blandt andet gudstjenester for at mindes de sønderjyder, der deltog i krigen, lyder det i en pressemeddelelse fra Haderslev Stift. Derudover opfordrer biskop i Haderslev Stift Marianne Christiansen præster og menighedsråd til fredag den 1. august at ringe med klokkerne i tidsrummet fra klokken 11.00 til klokken 11.30 på årsdagen for krigens udbrud. ”Klokkeringning bruges i mange sønderjyske sogne ved dødsfald i sognet. Det forekommer at være en værdig måde at mindes krigens faldne og ofre på. Ved krigsudbruddet for 100 år siden blev der også ringet med klokkerne nogle opfattede det som glædesringning, for andre, og ikke mindst i Sønderjylland, bragte ringningen forfærdelse. Nu ringer vi for mindet,” siger Marianne Christiansen i en pressemeddelelse.

ROSKILDE I 1839 gik en tysk baptistpræst og en håndfuld voksne uden for København til det sted, hvor det grønne område Lersøparken i dag ligger, og de første danske baptister blev døbt. Dengang var der en sø. 175-årsjubilæet for Baptistkirken i Danmark fejres gennem hele 2014 blandt andet med en konkurrence om at finde kirkens nye logo samt en stor og løbende indsamling, som skal støtte udsatte børn i Rwanda og Burundi og hjælp til selvhjælp i Myanmar (Burma). Men jubilæet markeres særligt i dag på kirkens sommerstævne ved Roskilde Fjord, hvor der blandt andet vil være en kagekonkurrence. Baptistkirken i Danmark har i dag omtrent 5000 medlemmer.

AALBORG En lang række kirkelige organisationer og institutioner, blandt andre Luthersk Mission, Indre Mission, Agape og Menighedsfakultetet inviterer til ”Mandekonference” den 30. august på Flyvestation Aalborg. Konferencen tager udgangspunkt i bogen ”Det maskuline hjerte” af John Eldredge, og dagen vil byde på både andagt, udspring fra tårn, bøn, besøg i Herkules-fly, oplæg ved psykolog Ole Rabjerg, seminarer om maskuline værdier i kirke, samfund og familie i praksis, aftensmad med spareribs, stand-up og lovsang.