Kort nyt

KØBENHAVN OG AARHUS I disse dage, hvor sommeren er på sit højeste, får landets studerende svar på, om de er optaget på deres drømmestudium eller måske bare et andet studium, de har søgt ind på. På de teologiske studier i Aarhus og København er årets antal af ansøgere nogenlunde stabilt. Teologi ved Aarhus Universitet har oplevet en fremgang fra 117 ansøgere i 2013 til til 125 ansøgere i 2014, mens Københavns Universitet har et lille fald i antallet af interesserede fra 248 ansøgere i 2013 til 223 i 2014. Til gengæld oplever Københavns Universitet en fremgang i antallet af ansøgere med teologistudiet som deres førsteprioritet fra 110 ansøgere i 2013 til 117 i 2014 er det en stigning på 6,4 procent. På bacheloruddannelsen i teologi på Fjellhaug International University College Denmark ved Dansk Bibel-Institut i København, hvor man kun har optag hvert andet år, har i alt 26 personer søgt om optagelse til efterårssemestret, og det er en procentvis pæn fremgang sammenlignet med de 20 studerende for to år siden. Det er stadig muligt at søge om optagelse ved Dansk Bibel-Institut. Menighedsfakultetet i Aarhus optager også kun nye studerende hvert andet år og derfor ikke i år. De endelig tal for teologistudiernes samlede optag opgøres og offentliggøres inden for de nærmeste dage.

STAUNING Danmarks Flymuseums store KZ-hal med gamle veteranfly bliver lørdag den 9. august omdannet til et kirkerum, når missionsorganisationen MAF (Mission Aviation Fellowship) fejrer 25-årsjubilæum i Stauning. ”Der venter os en speciel oplevelse, når præsten ankommer i flymuseets klenodie et KZ IV ambulancefly og når Willy Egmoses Trio og Skjern Kirkekor glæder os med musik og sang,” fortæller formand Arne Puggaard i en pressemeddelelse. MAF er en verdensomspændende organisation med 500 ansatte, som arbejder i 33 lande og har cirka 200 piloter og 136 fly i aktiv tjeneste. Hvert tredje minut døgnet rundt starter eller lander et MAF-fly for at fragte nødhjælp, hjælpearbejdere, læger, patienter og missionærer.

AARHUS Er man turist i Aarhus i slutningen af august og interesseret i klostertidens Aarhus, er der mulighed for at blive klogere, når Vor Frue Kirke inviterer til turistgudstjeneste lørdag den 16. august. Det skriver kirkenioestjylland.dk. Vor Frue Kirke er Danmarks ældste bygning med et kirkerum, der går helt tilbage til 1060. Det er den oprindelige domkirke i Aarhus, selvom kirken dengang lå uden for bymurene. Arrangementet begynder med rundstykker og kaffe klokken 10.00 efterfulgt af gudstjeneste klokken 10.30. Efter gudstjenesten er der fortælling om og rundvisning i kirken, og hele arrangementet afsluttes med frokost. Det hele er ganske gratis, men tilmelding via telefonisk kontakt eller mail til kirkekontoret er nødvendigt. Og er man ikke turist, men helt almindelig aarhusianer, er man skam stadig meget velkommen, lyder det fra arrangørerne.