TRO I VERDEN

EL SALVADOR Den katolske præst Antonio Rodriguez er sammen med omkring 125 andre i El Salvador blevet anholdt for at hjælpe fængslede bandemedlemmer, skriver DR. Han står blandt andet anklaget for at have smuglet mobiltelefoner ind til de kriminelle, som med disse kan koordinere narkosmuglinger og kidnapninger. Anholdelsen vækker opsigt, da Antonio Rodriguez driver et rehabiliteringscenter for tidligere bandemedlemmer, og der er stor sandsynlighed for, at anholdelsen er udtryk for politisk forfølgelse, mener Jakob Egeris Thorsen, post.doc. i teologi på Aarhus Universitet med speciale i Latinamerika. ”Her på det seneste har han kritiseret den siddende regering for at gøre alt for lidt, eller rent ud sagt ingenting, for at løse bandeproblemet, som er et massivt socialt og kriminelt problem i El Salvador. Derfor kunne nogen have en massiv interesse i at sætte ham ud af spillet,” siger Jakob Egeris Thorsen til DR P1.

RUSLAND Den russiske præsident Putin har opfordret til, at to klostre og en kirke bliver genopbygget inden for Kremls mure, skriver nyhedsbureauet Reuters. Bygningerne blev revet ned under sovjetperioden. Der er hermed tale om en af de største arkitektoniske genskabelser i det berømte område, der er på Unescos verdensarvsliste. På et møde med Moskvas borgmester sagde Putin, at genopførelsen af kirkebygningerne vil betyde nedrivning af andre bygninger, som i dag bruges til administrative formål. Det sker med henblik på at genskabe områdets historiske fremtræden.

SPANIEN Den norske avis Vårt Land har undersøgt, hvem der vandrer på pilgrimsruten mod Santiago de Compostela. Af de 215.880 pilgrimme, som blev registreret sidste år, var kun 2,55 procent arbejdsløse, skriver avisen. Flertallet af pilgrimme er folk i job, studerende og pensionister. Det undrer avisen sig over, når nu Jesus talte til de fattige og udstødte. Lederen af Pilgrimskontoret i Oslo, Eivind Luthen, tror dog ikke på tallene. Han mener, at pilgrimmene ikke har lyst til at fortælle, at de er arbejdsløse.